Παράνομη εναπόθεση πλακών αμίαντου δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στα Πεύκα

Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ μετά από καταγγελία πολίτη για εναπόθεση πλακών αμίαντου σε δημόσιο χώρο, έκανε αυτοψία στο σημείο που υποδείχθηκε και όντως διαπίστωσε τις πλάκες αμίαντου.

Για το θέμα, κατέθεσε επιστολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μ.Ε.Θεσσαλονίκης) για να προβούν στην απομάκρυνση των επικίνδυνων πλακών αμίαντου.

Παρακάτω η επιστολή:

“Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ είναι Περιβαλλοντικός-Πολιτιστικός Σύλλογος με έδρα τα Πεύκα (Ρετζίκι), που εδώ και 28 χρόνια δραστηριοποιείται με κύριο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων των Πεύκων, την προστασία του περιβάλλοντος και τον πολιτισμό.

Μετά από καταγγελίες πολιτών στον σύλλογό μας και κατόπιν επιτόπιας αυτοψίας από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας, διαπιστώσαμε  σκεπασμένες πλάκες αμίαντου στην Δ.Κοινότητα Πεύκων του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και συγκεκριμένα δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας και επί της οδού Αγίας Τριάδας, μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

Γνωρίζουμε όλοι ότι ο αμίαντος είναι καρκινογόνος.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τέτοιες ενέργειες που επιβαρύνουν και καταστρέφουν το περιβάλλον και αποτελούν σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία.

Παρακαλούμε για τις απαραίτητες ενέργειές σας, για την άμεση απομάκρυνσή τους.”

Check Also

Πεύκων Περι… Συλλογές – Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πεύκων

Το πρόγραμμα   Εθελοντισμού  από τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών ξεκίνησε για Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής με πρόταση να …