Οκτώβριος: μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

Προωθούμε ενημέρωση από το δελτίο τύπου του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

“Με αφορμή τη θεσμοθέτηση του Οκτωβρίου ως μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας για την καταπολέμηση της ασθένειας, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συμμετέχει για ακόμα μία χρονιά στη διεθνή εκστρατεία ευαισθητοποίησης, με στόχο τη σωστή πρόληψη και έγκαιρη θεραπεία, δίνοντας το δικό του στίγμα, σταθερά δίπλα σε κάθε γυναίκα.

Έτσι, την τρέχουσα εβδομάδα ξεκινάει μία σειρά εκδηλώσεων από την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, στις 6.30 μ.μ., στο Κλειστό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου – Μεγάρων) με την προβολή της ταινίας “Ένα συνηθισμένο ζευγάρι”, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον Covid 19. Την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις της Ανδρομάχης Αθηναίου Γ.Γ. του Δ.Σ. του Συλλόγου ‘Άλμα Ζωής’ για τη βιωματική προσέγγιση του θέματος και της Λαμπρινής Παπαευθυμίου, Επιμελήτριας Α’ Χειρουργικής PHD στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, για την ιατρική προσέγγιση, καθώς και ερωταπαντήσεις με το κοινό.

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί ένας συμβολικός περίπατος με τίτλο ‘Βάλε τα ροζ για τον καρκίνο του μαστού και περπάτα μαζί μας’, στις 6 μ.μ., στο Γήπεδο Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη, ενώ θα ακολουθήσει από την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου δωρεάν προληπτικός έλεγχος στα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου, και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, από τον Κωνσταντίνο Ζαραμπούκα, Ειδικό Μαστολόγο, Χειρουργό Μαστού. Συγκεκριμένα, οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, την  Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στο Κ.Α.Π.Η. Πεύκων, Κ.Α.Π.Η. Αγίου Παύλου, Α΄Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης και Γ’ Κ.Α.Π.Η. Συκεών, αντίστοιχα (Πληροφορίες: 2313 313 151).”

Check Also

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Νεάπολης-Συκεών – 24 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2024