Κυκλοφοριακό πρόβλημα Πεύκων-Στροφή Φιλύρου

Τα Πεύκα δυστυχώς αντιμετωπίζουν αρκετά σοβαρά προβλήματα υποδομής. Ένα από αυτά είναι η έλλειψη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αλλά και πάρκινγκ. Η κίνηση είναι πολύ δύσκολη, ιδιαίτερα στους κεντρικούς δρόμους. Η έλλειψη των χώρων πάρκινγκ ειδικά στο κέντρο, έχει ως αποτέλεσμα τα παράνομα  παρκαρίσματα να δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα. Υπάρχουν δρόμοι, που χωρούν μόνον ένα αυτοκίνητο ενώ είναι διπλής κατεύθυνσης. Υπάρχουν πεζοδρόμια απροσπέλαστα για πεζούς, γιατί μετατρέπονται σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων. Υπάρχουν δρόμοι χωρίς πεζοδρόμια.

Έχουμε δηλαδή ανάγκη μιας κυκλοφοριακής μελέτης που θα μπει σε εφαρμογή και θα διευκολύνει τη ζωή μας, ειδικά στα κεντρικά σημεία του οικισμού μας, όπως αναφέραμε.

Ακόμη, πολύ σημαντικό για εμάς τους κατοίκους των Πεύκων, είναι το μεγάλο θέμα ταλαιπωρίας και χρονικής καθυστέρησης που αντιμετωπίζουμε στην οδό Παπανικολάου, σε ώρες αιχμής, ιδιαίτερα το πρωί στις μετακινήσεις μας  προς την Θεσσαλονίκη, όταν πάμε στις δουλειές μας. Κοστίζει χρόνο και χρήμα. Κάποιοι αναγκάστηκαν για αυτόν και μόνον τον λόγο -το μποτιλιάρισμα της Παπανικολάου -να εγκαταλείψουν τα Πεύκα.

Νομίζουμε ότι είναι καιρός -άμεσα πλέον-  πριν οδηγηθούμε σε χειρότερες συνθήκες, οι αρμόδιοι να αναζητήσουν την αναγκαία χρηματοδότηση και να προωθήσουν προς εφαρμογή ένα σχέδιο επίλυσης του σοβαρού αυτού κυκλοφοριακού προβλήματος, δίνοντας λύση στη στροφή Φιλύρου, όπου δημιουργείται και το πρόβλημα. Είναι ένα αναγκαίο και απαραίτητο έργο υποδομής που “έμεινε” πίσω. Είναι ένα έργο που θα συνέβαλε σημαντικά και στην ανάπτυξη των Πεύκων και είναι επείγουσας προτεραιτότητας πλέον. Είναι ένα από αυτά τα έργα,  που έπρεπε ήδη να είχε γίνει ή να είχε δρομολογηθεί η λύση του τουλάχιστον.

Μέχρι τώρα δεν υπήρξε βούληση για να διεκδικηθεί και να ενταχθεί σε πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Ανάπτυξης.Ας το διεκδικήσαμε τώρα.

Προτείνουμε λοιπόν, το τοπικό συμβούλιο Πεύκων να ετοιμάσει ένα φάκελο-αίτημα και να τον προωθήσει στο κεντρικό συμβούλιο του δήμου μας, για τις περαιτέρω ενέργειες.

Με τα δύο αυτά θέματα:

1) Την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για τα Πεύκα.

2) Την επίλυση της επιβάρυνσης της κυκλοφορίας της Παπανικολάου, εξαιτίας των κυκλοφοριακών συνθηκών που επικρατούν στη στροφή Φιλύρου.

Να μη χαθεί άλλος χρόνος. Πληρώσαμε και πληρώνουμε ακριβά αυτή την καθυστέρηση.

Check Also

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στην είσοδο των Πεύκων.

Στον οικισμό Πεύκων του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, στον κόμβο Κ6 εγκαταστάθηκε σύμπλεγμα κεραιών κινητής τηλεφωνίας της …