Η πράσινη εβδομάδα της Θεσσαλονίκης

Η πράσινη εβδομάδα της Θεσσαλονίκης

Από parallaxi – November 10, 2016

Από την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, μια πράσινη εβδομάδα ξεκινά στην πόλη. Μετά από μια σειρά εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η ECOWEEK επιστρέφει για άλλη μια χρονιά στη Θεσσαλονίκη!

Πρόκειται για το Διεθνές Συνέδριο και τα Εργαστήρια Αειφόρου σχεδιασμού της ECOWEEK που πραγματοποιούνται στις 14-20 Νοεμβρίου 2016 με θεματολογία ”Placemaking in One Planet”, εστιάζοντας και προτείνοντας νέες ιδέες και λύσεις για την πόλη.

Η ελληνική-διεθνής αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ECOWEEK, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και την προώθηση των αρχών της αειφορίας, ιδρύθηκε και συντονίζεται από τον Δρ. Ηλία Μεσσίνα αρχιτέκτονα, κοινωνικό επιχειρηματία και σύμβουλο περιβάλλοντος. Η ECOWEEK ξεκίνησε τη δράση της στην Αίγινα το 2005 και σήμερα έχει αναπτύξει δραστηριότητα σε 15 χώρες και ένα διεθνές δίκτυο μελών σε 54 χώρες.

Η φετινή προγραμματισμένη διοργάνωση στην Θεσσαλονίκη τελεί υπό την αιγίδα του Α.Π.Θ και συγκεκριμένα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, του ΤΕΕ, του ΣΑΘ και σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO, τη Διεθνή Έκθεση HOTELIA – PHILOXENIA και τη σχολή AKTO Art & Design College και με την υποστήριξη και συμμετοχή φορέων της Θεσσαλονίκης.

Το Διεθνές Συνέδριο πραγματοποιείται τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή αρχιτεκτόνων από την Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία.

Τα εργαστήρια αειφόρου σχεδιασμού, στα οποία θα συμμετέχουν φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματοποιούνται στις 15-18 Νοεμβρίου. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων παρουσιάζονται στο ευρύ κοινό το Σάββατο 19 Νοεμβρίου. Με τη συνεργασία της Hotelia-Philoxenia πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις, όπως διαλέξεις, πάνελ και έκθεση.

Το διεθνές συνέδριο της ECOWEEK είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό, ενώ για συμμετοχή στα εργαστήρια απαιτείται εγγραφή.

Η ECOWEEK  στη Θεσσαλονίκη συντονίζεται από τη Δέσποινα Κουίνογλου, γεωπόνο και μεταπτυχιακή φοιτητρια αρχιτεκτονικής τοπίου, και διοργανώνεται από την ομάδα της ECOWEEK: Ελένη – Βασιλική Αλέξη (αρχιτ.), Λίνα – Λούνα Καπέτα (αρχιτ. τοπίου), Δέσποινα Κουίνογλου (γεωπόνος – αρχιτ. τοπίου), Απαστολία Μιχαλού (αρχιτ.), Δημήτρη Νάνο (αρχιτ.), Νάταλι Νάνου (αρχιτ.), Αντώνη Σεμερτσίδη (αρχιτ. –epmforward.gr).

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ECOWEEK εδώ

Περισσότερα για την ECOWEEK: www.ecoweek.org

Περισσότερα για την ECOWEEK in Thessaloniki: www.ecoweekthess2016.site/

Check Also

“Προετοιμασία Μητρότητας” δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για εγκύους