Η Ένωση Γονέων Πεύκων καλεί σε διαμαρτυρία σήμερα 4/5 στο συντριβάνι στις 3 μμ, για την επικινδυνότητα των δρόμων γύρω από τα σχολεία

Μετά την πρόσφατη επιστολή που έχει αποστείλει σε όλους τους αρμόδιους φορείς ο Σύλλογος ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ, για την άμεση λήψη μέτρων σχετικά με την επικινδυνότητα της Γ.Παπανικολάου και την έλλειψη διαβάσεων, ειδικά στα σημεία που διέρχονται μαθητές, σειρά παίρνει η Ένωση Γονέων Πεύκων, η οποία καλεί σε διαμαρτυρία, για τους ίδιους λόγους.

Παραθέτουμε το δελτίο τύπου της Ένωσης Γονέων.

“Αποτελεί κοινή διαπίστωση, ότι από τις σχολικές μονάδες των πεύκων απουσιάζουν παντελώς, τόσο εκείνα τα έργα υποδομής, τα οποία και θα παρέχουν οδική ασφάλεια σε μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς, όσο και η  επιστημονική μελέτη η οποία και θα μπορούσε να βελτιώσει την παραπάνω περιγραφείσα κατάσταση. Η ελλιπής σήμανση, η απουσία διαβάσεων και η έλλειψη άλλων συμπληρωματικών μέτρων,  καθιστούν την μετακίνηση των μαθητών μας, από και προς το σχολείο τους, κυριολεκτικά σε παγίδα θανάτου. Μάλιστα, η αύξηση της κίνησης σε δρόμους, όπως η Λεωφόρος Παπανικολάου και η λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως, έχουν δυσχεράνει κατά πολύ την κατάσταση.

Δυστυχώς, οι οποίοι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με τον πρόσφατο και τραγικό θάνατο συμπολίτη μας, επί της οδού Παπανικολάου. Το θανατηφόρα ατύχημα μάλιστα, έλαβε χώρα σε ένα σημείο όπου υπάρχει πληθώρα  χώρων στα οποία και δραστηριοποιούνται ανήλικοι (φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ξενόγλωσσα κ.ά.), ενώ συγχρόνως «συνορεύει» με το 3ο Δημοτικό Πεύκων και βρίσκεται μια ανάσα από το 6ο Νηπιαγωγείο Πεύκων.

Τα περιστατικά στα οποία στο παρελθόν από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα είναι αναρίθμητα και  έρχονται, δυστυχώς να λειτουργήσουν ενισχυτικά στην απόφασή μας να αγωνιστούμε ως γονείς, προκειμένου να βάλουμε έναν φραγμό σε αυτό που όλοι διαπιστώνουν, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι προκειμένου να αλλάξει∙  τον κίνδυνο, δηλαδή, με τον οποίο έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα τα παιδιά μας.

Η απόφασή μας να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση, την Πέμπτη 4 Μαΐου στο συντριβάνι επί της λεωφόρου Παπανικολάου στις 15:00 μ.μ., δεν πάρθηκε ούτε ελαφρά τη καρδία ούτε αποτελεί, ας μας επιτραπεί η έκφραση, «κεραυνό εν αιθρία».  Όλο το προηγούμενο διάστημα -και όπου προηγούμενο διάστημα δες επί σειρά ετών- οι Σύλλογοι Γονέων που απαρτίζουν την Ένωση Γονέων Πεύκων έχουν καυτηριάσει και έχουν διαμαρτυρηθεί με κάθε μέσο και τρόπο, σχετικά με την έλλειψη οδικής ασφάλειας. Δεν έχει περάσει δε μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που η Ένωση Γονέων Πεύκων και οι γονείς του νεόδμητου 2ου Γυμνασίου Πεύκων, διαμαρτυρήθηκαν έντονα και ποικιλοτρόπως για το αυτονόητο. Το να συνοδεύεται, δηλαδή, η λειτουργία ενός σύγχρονου σχολείου με τα απαραίτητα έργα οδικής ασφάλειας. Τα γεγονότα, σε πολλές των περιπτώσεων, στέκουν αδιάψευστα.  Επί παραδείγματι, στην οδό Ειρήνης οι μαθητές Λυκείου/κάτοικοι Ακροπόλεως, περπατούν μέσα στο δρόμο, σε λεωφόρο με υψηλές ταχύτητες και τυφλά σημεία.

Κλείνοντας, οι συνθήκες καθιστούν απαραίτητο να επαναλάβουμε για ακόμα μια φορά αυτό που είχαμε τονίσει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας. Το ότι δηλαδή, η ασφάλεια των παιδιών μας «δεν είναι κλεψύδρα για να τη βλέπουμε να αδειάζει».

Καλούμε, λοιπόν, την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 15:00 μ.μ. στο συντριβάνι επί της οδού Παπανικολάου, τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και κάθε φορέα να ενώσει μαζί μας τη φωνή του και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί από κοινού ένα καλύτερο και  ασφαλές μέλλον για τα παιδιά μας.”

Επικοινωνία: Χατζηγεωργίου Ελένη, πρόεδρος Ένωσης Γονέων, τηλ. 6947272831

Συνημμένα η δεύτερη επιστολή του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ για το θέμα, που απέστειλε στην Τροχαία.

Επικινδυνότητα Λ.Παπανικολάου στα Πεύκα – Τροχαία

Check Also

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Νεάπολης-Συκεών – 24 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2024