Η αλήθεια για τις ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ της οδού Παπανικολάου

Σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας Κ.Μ. που δημοσιεύουμε, στην ευθύνη του Δήμου Νεάπολης-Συκεών ανήκει η κατασκευή απαιτούμενων από το Νόμο παρεμβάσεων στα πεζοδρόμια, για να γίνουν οι διαβάσεις στην οδό Παπανικολάου των Πεύκων.

Ακολουθεί σχετικό δημοσίευμα από το περιοδικό ΠΕΥΚΟ-ΟΡΑΜΑ – Δεκέμβριος 2018.

Στις 4 Οκτώβριου του 2017 στείλαμε έγγραφο στην Περιφέρεια Κ.Μ. και ζητήσαμε να γίνουν διαβάσεις πεζών στην οδό Παπανικολάου.

Η Περιφέρεια επαναδιαγράμμισε σύμφωνα με το νόμο τις υπάρχουσες διαβάσεις πεζών, όπου λειτουργούν φανάρια, στην είσοδο και στο κέντρο του χωριού, ενώ παράλληλα έκανε και διαγράμμιση των λωρίδων κυκλοφορίας της Παπανικολάου. Οι υπόλοιπες παλιές-σβησμένες διαβάσεις, σύμφωνα με το νόμο, -μετά από αυτοψία της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας- λόγω του αυξημένου φόρτου των πεζών και των οχημάτων δεν ήταν δυνατόν να επαναλειτουργήσουν. Χρειαζόταν σχεδίαση νέων διαβάσεων, οι οποίες θα πρέπει να συνοδεύονται και από προειδοποιητικό φανάρι.

Δεν γνωρίζουμε τον λόγο για τον οποίο η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας καθυστέρησε να μας ενημερώσει εγγράφως, και έστειλε έγγραφο με τόσο μεγάλη χρονική καθυστέρηση, στις 13 Νοεμβρίου 2018, με το οποίο ζητάει από τον δήμο να προτείνει νέες θέσεις εγκατάστασης διαβάσεων, με κριτήριο την εναρμόνισή τους με τις πρόσφατες τεχνικές  οδηγίες και την ισχύουσα Νομοθεσία.

Για το θέμα αυτό ο σύλλογός μας είχε μόνον προφορική ενημέρωση από τις 18 Απριλίου 2018, τότε που είχε γίνει η αυτοψία.

Η ευθύνη σύμφωνα με το έγγραφο της Περιφέρειας, ανήκει στον Δήμο που είναι υποχρεωμένος να κάνει όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις, για να προχωρήσει το θέμα αυτό.

Το ερώτημα είναι, γιατί δεν υπήρξε τόσα χρόνια ενδιαφέρον από τη δημοτική αρχή, για ένα τόσο σοβαρό θέμα που βασανίζει εδώ και χρόνια τους κατοίκους των Πεύκων, έτσι ώστε να είχε λυθεί νωρίτερα.

Αναφέρουμε ένα πρόσφατο ατύχημα που έγινε στις 11 Δεκεμβρίου. Αυτοκίνητο παρέσυρε 10χρονο αγοράκι που προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε σοβαρος τραυματισμός.

Δημοσιεύουμε παρακάτω το έγγραφο της Περιφέρειας.

ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ-1

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Επόμενη προβολή

Λόγω των δυο τριημέρων, Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου, δεν θα γίνει προβολή ταινιών κατά …