Ο συνεπιβατισμός (carpooling) στην Ελλάδα

Ο συνεπιβατισμός (carpooling) στην Ελλάδα είναι γεγονός. Ο συνεπιβατισμός στην Ελλάδα είναι πλέον πραγματικότητα! Από τις αρχές του καλοκαιριού 2007 δίνουμε ακόμη μια εναλλακτική λύση σε όσους θέλουν τα μετακινηθούν εντός και εκτός πόλης γρήγορα, οικολογικά και κυρίως οικονομικά. Η πρώτη πανελλαδικά εταιρία συνεπιβατισμού εiναι γεγονός και θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους θέλουν να μετακινηθούν, να εγγράφονται μέλη μας και να αναζητούν είτε διαδικτυακά είτε τηλεφωνικώς συνεπιβάτες για τις καθημερινές διαδρομές. …το συνεπιβατισμός .gr αποτελεί μια καινούργια στην χώρα μας διαδικτυακή και τηλεπικοινωνιακή υπηρεσία, η οποία φιλοδοξεί να ανακουφίσει χιλιάδες έλληνες οδηγούς και γενικά ταξιδιώτες, από την ταλαιπωρία του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος στις μεγαλουπόλεις, καθώς και να ελαττώσει δραστικά τα δυσβάσταχτα πλέον έξοδα μετακίνησης , συμβάλλοντας ουσιαστικά στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της πατρίδας μας. Για εκπαιδευτικούς, φαντάρους, φοιτητές, και γενικότερα για όσους ταξιδεύουν συχνά με το ι.χ. H εταιρίας μας βοηθάει σημαντικά στη μείωση του στο κυκλοφοριακού προβλήματος και συμβάλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του CO2. !!! Eύκολο στη χρήση.

Το www.sinepivatismos.gr είναι μια ανεξάρτητη πύλη διαδικτύου όπου ταξιδιώτες ιδιοκτήτες ι.χ μπορούν με δωρεάν αγγελία να βρουν συνταξιδιώτες που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, όπως και ταξιδιώτες που αναζητούν οδηγό με ι.χ., έτσι ώστε να μπορούν να έρθουν σε επαφή και να μοιραστούν τα έξοδα του ταξιδιού. Το κοινό ταξίδι με το www.sinepivatismos.gr συμφέρει σε όλους διότι τα οφέλη του συνεπιβατισμού είναι :

  1. μειώνει τα έξοδα για βενζίνη και διοδίων, αφού η συμφωνία συνήθως ορίζει ότι τα μοιράζονται ο oδηγός και οι συνταξιδιώτες .
  2. είναι ένας οικολογικός τρόπος μετακίνησης που συμβάλλει στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης όπως και στην αποσυμφόρηση των δρόμων γενικότερα, διότι δεν είναι δυνατόν 1 τόνος μέταλλο αυτοκινήτου να κινεί έναν και μοναδικό άνθρωπο όπως είναι συνήθως .
  3. είναι τρόπος ζωής αφού έχετε πάντα και την παρέα του ταξιδιού που κάνει πιο ευχάριστη τη διαδρομή προς τον οποιοδήποτε προορισμό
  4. Είναι μια απάντηση στο πρόβλημα των μποτιλιαρισμένων ελληνικών δρόμων ιδίως στις ελληνικές μεγαλουπόλεις όπου o αριθμός των αυτοκινήτων έχει φτάσει στα πολεοδομικά όρια των πόλεων όσον αφορά στη μετακίνηση και το παρκάρισμα. Αν λοιπόν, θέλετε να μοιραστείτε τα έξοδα των μετακινήσεών σας, δεν μένει να απευθυνθείτε στο 9011230 713, να δηλώσετε τη διαδρομή σας, κάποια στοιχεία επικοινωνίας και να περιμένετε μήνυμα από τον ενδιαφερόμενο. Ο όρος carpooling είναι διεθνής και σημαίνει “μοίρασμα” μιας διαδρομής με άλλους που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.

Στην Ελλάδα ονομάζεται συνεπιβατισμός. Πρόκειται για ένα νέο κίνημα, που ίσως αποτελέσει τη λύση στο οξυμένο πρόβλημα του κυκλοφοριακού της Αθήνας, όπως λένε οι ειδικοί.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΙΣΜΟΣ Κων Μελενίκου 25 54635 Θεσ/νικη τηλ : 9011230713 info@sinepivatismos.gr www.sinepivatismos.gr

Check Also

Νέα επιστολή του Συλλόγου ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ στην Τροχαία για την επικινδυνότητα της Λεωφ.Παπανικολάου στα Πεύκα

Παραθέτουμε παρακάτω το περιεχόμενό της επιστολής. Προς                                                                                           Πεύκα, 1.5.2023 την Υποδ/νση Τροχαίας Θεσ/νίκης                                        …