Ενημερωτική εκδήλωση στα Πεύκα για τη μελέτη διευθέτησης ρεμάτων

Ενημερωτική εκδήλωση στα Πεύκα

για τη μελέτη διευθέτησης ρεμάτων

Ενημερωτική εκδήλωση με αντικείμενο τη μελέτη του έργου «Διευθέτηση-Οριοθέτηση Ρεμάτων Πεύκων και Πολίχνης» πραγματοποιείται την επόμενη Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, και συγκεκριμένα στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων.

Αντικείμενο της μελέτης που θα παρουσιαστεί είναι η διευθέτηση σειράς χειμάρρων  στην περιοχή του πρώην δήμου Πεύκων, με κύριο κλάδο τον χείμαρρο Ξηροποτάμου, ο οποίος συνεχίζει δυτικά, διαβαίνει την εσωτερική Περιφερειακή Οδό, διασχίζει για 2,2 χλμ. έκταση του πρώην δήμου Πολίχνης και υπογείως συμβάλλει στον Δεδροπόταμο στην πορεία του προς τη θάλασσα.

Στόχος της μελέτης είναι να απαλλάξει από τον κίνδυνο πλημμυρών τις γειτονικές με τους χείμαρρους περιοχές και να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία των περιοίκων. Επιπλέον, αποσκοπεί στην εξασφάλιση καλύτερων κυκλοφοριακών συνθηκών στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του οικισμού των Πεύκων, αποκαθιστώντας τη σύνδεση μεταξύ διαχωρισμένων δομημένων περιοχών, με την κατασκευή τεσσάρων τεχνικών ζεύξης (μικρές γέφυρες).

Τέλος, σκοπός της μελέτης είναι η αξιοποίηση αριθμού μεσαιωνικών μνημείων, που εντοπίζονται στην περιοχή και αφορούν πλινθόκτιστες και λιθόκτιστες κατασκευές (τέσσερις νερόμυλοι και ένα πατητήρι).

Στην ενημερωτική αυτή εκδήλωση προσκαλούνται φορείς και κάτοικοι της περιοχής, για να λάβουν γνώση του περιεχομένου της μελέτης.

Δελτίο τύπου Δήμου Νεάπολης-Συκεών

Check Also

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Νεάπολης-Συκεών – 24 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2024