Έκθεση φωτογραφίας ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ – Βραβεία – Κοπή βασιλόπιτας

Μια  αξιόλογη έκθεση φωτογραφίας του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ  πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημαρχείο Πεύκων, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Οι φωτογραφίες ήταν από το διαγωνισμό που διεξήγαγε το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ, με αφορμή τα 25χρονα γενέθλιά του, με θέμα «Η φύση στα Πεύκα στη διάρκεια του χρόνου», με σκοπό να αναδειχτεί η πλούσια βιοποικιλότητα του τόπου μας.  Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, αλλά και τη  γνώμη των επισκεπτών που είδαν την έκθεση, όλες οι συμμετοχές ήταν πολύ αξιόλογες. Θετικά σχόλια απέσπασε και ο τρόπος που παρουσιάστηκαν οι φωτογραφίες, που ήταν προϊόν συλλογικής προσπάθειας.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων δόθηκαν βραβεία και δώρα στους τρεις πρώτους (Δημήτρη Βολοβότση, Βασίλη Μέλφο και Πάνο Τσορμπατζόγλου) και  απονεμήθηκαν έπαινοι στους  δύο μικρότερους συμμετέχοντες, μαθητές Α΄ Γυμνασίου, Αλέξιο Αθανασιάδη και Θανάση Αγά και μοιράστηκαν αναμνηστικά διπλώματα στους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και τα σχόλια θετικά.

Η έκθεση διήρκησε μια εβδομάδα, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους συμπολίτες μας να δουν τις φωτογραφίες των συμπολιτών μας.

Παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε και η κοπή της βασιλόπιτας για τη νέα χρονιά και η εκδήλωση έκλεισε με πάρτι, στο οποίο τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου διασκέδασαν με μουσική, πίνοντας κρασάκι και γευόμενοι τα εδέσματα που συνισέφεραν όλοι.

Και κάτι το πολύ θετικό. Στο κάλεσμα μας να μην χρησιμοποιήσουμε πλαστικά σκεύη, οι παρευρισκόμενοι ανταποκρίθηκαν και έφεραν τα δικά τους γυάλινα, με αποτέλεσμα να μειώσουμε δραστικά τη χρήση πλαστικού.

Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο κ.Σιμιτόπουλο για την παραχώρηση του χώρου, τον κ. Θανάση Αθανασιάδη, φωτογράφο και μέλος μας, για την πολύτιμη συμβολή του στο όλο εγχείρημα, την κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από τους κ.κ. Γ.Κατσάγγελο, καθηγητή ΑΠΘ-Σχολή Καλών Τεχνών-Φωτογραφία, τον κ.Ν.Κατή, καθηγητή ΑΠΘ-Γεωπονίας και φωτογράφο και τον κ.Γ.Χριστινίδη, φωτογράφο με πολλές ατομικές εκθέσεις στο ενεργητικό του και φυσικά τον Dj της βραδιάς και μέλος μας κ.Μιχάλη Σταθάκη, που επιμελήθηκε τη μουσική.

Check Also

Εκδήλωση για τα 10 χρόνια από το δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ Την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 18.30 το Συντονιστικό του …