Δημοτικοί λαχανόκηποι: από 2 Απριλίου οι αιτήσεις για χρήση τους

Κοινοποιούμε το δελτίο τύπου του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, για την επαναλειτουργία των λαχανόκηπων και την κατάθεση αιτήσεων.

Το Δ.Σ. του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ

“Με δικούς τους πόρους και υπηρεσίες, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία και την προσφορά του Δημοτικού Λαχανόκηπου στους κατοίκους του, παρότι η συγκεκριμένη κοινωνική δομή για την αντιμετώπιση της φτώχειας αποκλείσθηκε από τα νέα εθνικά προγράμματα, παρά τη θετική αξιολόγηση και τις θετικές αντιδράσεις της κοινωνίας.

Μπροστά στις συνεχιζόμενες ανάγκες των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών δίνει και πάλι τη δυνατότητα σε πολλούς ενδιαφερόμενους να συνεχίσουν την καλλιέργεια κηπαρίου τόσο για την εξασφάλιση βασικών ειδών διατροφής όσο και για τη διατήρησή τους ως ενεργών πολιτών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τη δωρεάν χρήση των Δημοτικών Λαχανόκηπων από τη Δευτέρα 2 έως και τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου, με βασική προϋπόθεση να είναι κάτοικοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος είναι χωρισμένος σε τρεις Δημοτικές Ενότητες (Νεάπολης, Πεύκων, Συκεών) και περιλαμβάνει 100 κηπάρια τα οποία παρέχονται για δωρεάν χρήση στους κατοίκους του δήμου.

Σκοπός της παροχής της χρήσης των κηπαρίων είναι η καλλιέργεια οπωρολαχανικών από τους δικαιούχους για δική τους χρήση, προκειμένου να καλύψουν μέρος των αναγκών σίτισης της οικογένειάς τους, ενώ μέρος της συγκομιδής (τουλάχιστον 10%) θα παρέχεται στη Δομή Παροχής Σίτισης και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

Η επιλογή των τελικών δικαιούχων γίνεται με διαφανή τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια (ανεργία, οικογενειακή κατάσταση, εισόδημα, μονογονεϊκότητα, ειδικά κριτήρια, κ.ά.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημοτικός Λαχανόκηπος λειτουργεί για δεύτερη συνεχή χρονιά με πόρους και υπηρεσίες του δήμου, ενώ λειτούργησε το διάστημα 2013-2017 στο πλαίσιο του έργου «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών» με τη συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το οποίο έληξε το Φεβρουάριο του 2017. Κατά την πενταετή διάρκειά του περισσότεροι από 300 άνεργοι και άποροι συμπολίτες μας ωφελήθηκαν πολλαπλώς από τη λειτουργία της δομής, ενώ βρήκαν απασχόληση και νέοι άνεργοι επιστήμονες.

 

Αιτήσεις και δικαιολογητικά 

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν όσοι υποβάλλουν αίτηση για πρώτη φορά είναι:

· Αντίγραφο ταυτότητας,

· Εκκαθαριστικό 2017 (αν η διεύθυνση του εκκαθαριστικού δεν ανήκει στο δήμο Νεάπολης-Συκεών απαιτείται και λογαριασμός ΔΕΚΟ ή όποιο άλλο παραστατικό αποδεικνύει κατοικία),

· Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης,

· Βεβαίωση χρόνου ανεργίας.

Όσοι, δε, είναι ήδη δικαιούχοι πρέπει να προσκομίσουν μόνο το Εκκαθαριστικό 2017 και Βεβαίωση χρόνου ανεργίας.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα υποβάλλονται στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που είναι:

Δ.Ε. Συκεών:

Στρ. Σαράφη 1 (Δημαρχείο, ισόγειο, Συκιές)

Τηλ.: 2313.313151 / ΩΡΕΣ: 8 π.μ.-8 μ.μ.

Δ.Ε. Νεάπολης:

Ελ. Βενιζέλου 125 (δημ.κατάστημα Νεάπολης, 2ος όρ., περ. Στρεμπενιώτη),

Τηλ.: 2313.329525 – ΩΡΕΣ: 8 π.μ.-8 μ.μ.

Δ.Ε. Πεύκων:

Ειρήνης 19 (δημ. κατάστημα Πεύκων, ισόγειο, Πεύκα)

Τηλ.: 2313.502 226 – ΩΡΕΣ: 8 π.μ.-4 μ.μ.

Δ.Ε. Αγ. Παύλου:

Ηπείρου 9-11 (δημ. κατάστημα Αγ. Παύλου, Αγ. Παύλος)

Τηλ.: 2313.300206 – ΩΡΕΣ: 8 π.μ.-4 μ.μ.

-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΩΝ:

-Μάρω Βασσάρα, αναπλ. προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Εργασίας και Ισότητας δήμου Νεάπολης-Συκεών – Τηλ.: 2313.313160

-Γιάννης Καμαρλίγκος, τεχνολόγος  γεωπόνος του δήμου Νεάπολης-Συκεών – Τηλ.: 2310.245417″

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Επόμενη προβολή

Λόγω των δυο τριημέρων, Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου, δεν θα γίνει προβολή ταινιών κατά …