Διαγραμμίσεις στην οδό Παπανικολάου από την Περιφέρεια ΚΜ

Ο σύλλογος ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ Πεύκων ευχαριστεί την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα του συλλόγου μας για χάραξη διαβάσεων πεζών στην οδό Παπανικολάου.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, που δημοσιεύουμε παρακάτω, οι εργασίες ξεκινούν αύριο Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017.

 

ΠΚΜ – Ενημέρωση – Δελτία τύπου

Εργασίες συντήρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (3/11/2017)

Εργασίες  συντήρησης  θα  πραγματοποιηθούν  τις επόμενες ημέρες  από  τη  Διεύθυνση  Τεχνικών  Έργων  της  Περιφέρειας  Κεντρικής  Μακεδονίας.

Αναλυτικότερα,  θα  πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες συντήρησης:

α) Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαγράμμισης στην Επαρχιακή Οδό 2 (Θεσσαλονίκη-Ρετζίκι-Ασβεστοχώρι), από την ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης έως τη συμβολή με την Επαρχιακή Οδό 3, δηλαδή από το ύψος του τέρματος των λεωφορείων της Νεάπολης ως το ύψος του τέρματος των λεωφορείων του Πανοράματος (διασταύρωση προς Χορτιάτη).

β) Από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαγράμμισης:

επί της Επαρχιακής Οδού 27 Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας και, συγκεκριμένα, από τον κόμβο του αεροδρομίου έως την είσοδο της Περαίας

επί της Εθνικής Οδού 16 Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, από τα πράσινα φανάρια έως τον κόμβο Μουδανίων

επί της Επαρχιακής Οδού (Ρυσίου-Βασιλικών) από την αρχή (συμβολή της με την Επαρχιακή Οδό 27 Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας) μέχρι τον οικισμό του Ρυσίου

  επί της Επαρχιακής Οδού 2 (Θεσσαλονίκη-Ρετζίκι-Ασβεστοχώρι), από την ανατολική περιφερειακή έως τη συμβολή με την Επαρχιακή Οδό 3, δηλαδή από το ύψος του τέρματος των λεωφορείων της Νεάπολης ως το ύψος του τέρματος των λεωφορείων του Πανοράματος (διασταύρωση προς Χορτιάτη)

επί της Επαρχιακής Οδού 3 (Πυλαία-Χορτιάτης-Πανόραμα), από την ανατολική Περιφερειακή έως τη συμβολή με την επαρχιακή οδό 2 (Θεσσαλονίκη-Ρετζίκι-Ασβεστοχώρι) – χωρίς την οδό Κομνηνών.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και η ώρα έναρξης των εργασιών είναι στις 7 το πρωί.

γ) Εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα και αντικατάστασης των τσιμεντένιων στηθαίων ασφαλείας (Jersey) επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών και συγκεκριμένα περίπου στη χιλιομετρική θέση 20+00 (στο ύψος των επιχειρήσεων «Συννεφούλα» και «Παραγωγός») με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας. Οι  παραπάνω εργασίες  θα  πραγματοποιηθούν  ανάλογα  με  τις  επικρατούσες  καιρικές  συνθήκες  και  η  ώρα  έναρξης  είναι  στις  7 το πρωί.

Ήδη  έχει  γίνει  η  σχετική  συνεννόηση  με  τα τμήματα  Τροχαίας  Θεσσαλονίκης και Τροχαίας Θέρμης,  ώστε  να  γίνουν  οι  απαραίτητες  κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις  για  την  ασφαλέστερη  διεξαγωγή  της  κυκλοφορίας  στη  διάρκεια  των  εργασιών.ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ ΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Έγγραφο-αίτημα προς την Περιφέρεια κατέθεσε από 4 Οκτωβρίου το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ, για τη δημιουργία διαβάσεων πεζών στη Λεωφόρο Παπανικολάου, θέλοντας να συμβάλλει στην επίλυση του τόσο σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Πεύκων καθημερινά.

Παραθέτουμε το αίτημα:

Κύριο                                                                                                              Πεύκα, 4.10.2017

Δ.Αγγελίδη                                                                                                    Αρ.πρωτ.87

Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων ΜΕ Θεσσαλονίκης

Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακών Ενοτήτων

Περιφέρεια ΚΕ Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη

Θέμα: Αίτημα για σήμανση διαβάσεων πεζών στα Πεύκα

Ο Σύλλογός μας, το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ, είναι ένας περιβαλλοντικός-πολιτιστικός σύλλογος με έδρα τα Πεύκα (Ρετζίκι). Οι δράσεις μας, στα 23 χρόνια της ζωής του, είναι ποικίλες και στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Πεύκων με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τα Πεύκα, όπως γνωρίζετε, είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη Δημοτική Ενότητα του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, με όλα τα θετικά και αρνητικά που συνεπάγεται αυτό στην καθημερινότητα των πολιτών.

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να μεριμνήσετε για τη δημιουργία και σήμανση διαβάσεων πεζών επί της Λεωφόρου Παπανικολάου (περίπου 10), όπως αυτή διασχίζει τον οικισμό μας.

Σας ενημερώνουμε ότι καθημερινά διαπιστώνουμε το πολύ σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στη μετακίνηση των κατοίκων και ειδικά των μαθητών και των ευαίσθητων ομάδων (ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ), στην προσπάθειά τους να μεταβούν από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο. Η Λεωφόρος Παπανικολάου έχει πάρα πολύ μεγάλη κυκλοφορία (νοσοκ. Παπανικολάου) και διασχίζει τον οικισμό μας σε μήκος τριών χιλιομέτρων περίπου χωρίς να υπάρχει καμιά διάβαση πεζών (έχουν σβηστεί), παρά μόνον ένα φανάρι.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας.

Με  τιμή

Για το Δ.Σ. του συλλόγου

H πρόεδρος                                      Η Γεν.Γραμματέας

ΦΑΝΗ ΖΕΤΟΥ                          ΑΝΝΑ ΔΟΥΜΑΝΟΓΛΟΥ-ΚΕΧΑΓΙΑ

Κοινοποίηση:

-κ.Α.Τζιτζικώστα, περιφερειάρχη

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Επόμενη προβολή

Λόγω των δυο τριημέρων, Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου, δεν θα γίνει προβολή ταινιών κατά …