Κάντε μια κινηματογραφική «Παράκαψη» στα Πεύκα

Άλλοι την χαρακτήρισαν «cult αριστούργημα», άλλοι φτηνιάρικη και όνειδος των film noir . To βέβαιο είναι ότι με προϋπολογισμό μικρότερο κι από αυτόν που γυριζόταν οι ελληνικές αηδιαστικές τηλεταινίες η ταινία Detour του 1945 του Έντγκαρ Ούλμερ είναι —αν μη τι άλλο— ένα χαρακτηριστικό b-movie της εποχής. Είναι όμως και μία film-noir ταινία που έχει αποκτήσει έκτοτε έντονο cult χαρακτήρα. Μέσα σε 67 λεπτά βλέπουμε πώς η ζωή ενός ανθρωπάκου με ταλέντο θα πάρει τη λάθος «παράκαμψη» που θα τον βγάλει «εκτός πορείας». Μια διαδρομή απόλυτου πεσιμισμού.

detour3Ο Al Roberts παίζει πιάνο τα βράδια σε ένα μπαρ. Είναι ερωτευμένος με την Sue και αποφασίζει να πάει να την βρει με ωτο-στοπ στην Καλιφόρνια. Γνωρίζει τότε έναν ευγενικό χαρτοπαίκτη που δέχεται να τον πάρει με το αυτοκίνητό του. Όταν ο οδηγός παθαίνει καρδιακή προσβολή, μια σειρά από τυχαία γεγονότα μπλέκουν τον Al Roberts σε προβλήματα.

Πρωταγωνιστούν αριστοτεχνικά οι Τομ Νιλ, Ανν Σάβατζ και Κλαούντια Ντρέικ.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 17 Απριλίου στις 20.30 στο πρώην δημαρχείο Πεύκων. Θα προηγηθεί εισήγηση από μέλος του OΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ, ενώ μετά το τέλος της προβολής θα γίνει συζήτηση μεταξύ των θεατών.

Η είσοδος είναι φυσικά δωρεάν.

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Επόμενη προβολή

Λόγω των δυο τριημέρων, Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου, δεν θα γίνει προβολή ταινιών κατά …