Δενδροφύτευση στο πάρκο της οδού Ειρήνης

Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και με τη βοήθεια του Δήμου Νεάπολης-Συκεών (τον οποίο και ευχαριστούμε),  διοργανώνουν την προσεχή Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί, δενδροφύτευση στο πάρκο της οδού Ειρήνης (αμέσως μετά το πρώην Δημαρχείο Πεύκων), στο Ρετζίκι.

Η δενδροφύτευση αυτή υλοποιείται για να δηλωθεί η αντίθεση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής στον «κανιβαλισμό» που υπέστη ο χώρος αυτός από ασυνείδητους γείτονες της περιοχής, οι οποίοι κατά τον τελευταίο χρόνο κακοποίησαν επανειλημμένως δέντρα και φυτά του πάρκου.

Προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε όλο αυτό το αρνητικό σκηνικό των προηγούμενων μηνών και να το μεταστρέψουμε σε θετική διάθεση και αισιόδοξη προοπτική, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε μεταξύ μας και να φυτέψουμε δίπλα στα  ακρωτηριασμένα δέντρα κάποια άλλα καινούργια. Με την πράξη μας αυτή θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους/τις συντοπίτες/τισσές μας πάνω στη ζημιά που προκλήθηκε και να αντικαταστήσουμε τα «ακρωτηριασμένα» δέντρα και περικοκλάδες με καινούργια αποκαθιστώντας την ακεραιότητα του πάρκου. Θέλουμε επίσης να λειτουργήσουμε με το ζωντανό παράδειγμά μας πιστεύοντας και ελπίζοντας ότι θα πείσουμε ακόμα και τους τωρινούς «ασυνείδητους» για το δίκαιο της δικής μας άποψης, καταφέρνοντας να τους κάνουμε συμμάχους αντί για εχθρούς μας.

Σας προσκαλούμε λοιπόν την προσεχή Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο πάρκο της οδού Ειρήνης να έρθετε για να γνωριστούμε, να φυτέψουμε, να πιούμε ένα τσίπουρο και να κάνουμε το πάρκο μας ωραιότερο!

Σύλλογος Κατοίκων Πεύκων ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ

Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Check Also

“Ευ ζην στον τόπο μου” – Βιώσιμη Πόλη

Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ Χρόνια Πολλά με υγεία, ειρήνη, αγάπη. Σας παρουσιάζουμε παρακάτω …