Climate Strike Thessaloniki – Διαμαρτυρία για το κλίμα

Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ

Το Δ.Σ. του συλλόγου αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση για το κλίμα, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019. Σημείο συνάντησης ο Λευκός Πύργος στις 18.30΄.

Παρακάτω παραθέτουμε Δελτίο τύπου, που αφορά στον σκοπό της διοργάνωσης αυτής της κινητοποίησης.

“Άνθρωποι της Γης,

Βρισκόμαστε σε κλιματική έκτακτη ανάγκη και οφείλουμε να κινητοποιηθούμε τοπικά, εθνικά και παγκόσμια, άμεσα. Έχουμε ελάχιστα χρόνια μπροστά μας για να δράσουμε πριν να είναι πολύ αργά. Για μία μάχη που δεν αφορά πια τις μελλοντικές γενιές, αλλά την παρούσα. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων;

Καθώς διαβάζετε αυτή την επιστολή οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, η βιοποικι­λότητα καταρρέει, οι ξηρασίες και οι τυφώνες γίνονται όλο και πιο βίαιοι, ο αέρας γίνεται ακατάλληλος για αναπνοή στις πόλεις αλλά και σε κάθε κυβικό μέτρο της ατμόσφαιρας, το επίπεδο της θάλασσας ολοένα και ανεβαίνει, τα δάση καίγονται από τη Σιβηρία στο Βορρά ως τη Λατινική Αμερική στο Νότο. Κι εμείς είμαστε ανάμεσα σε όλα αυτά, με πυρκαγιές στο Μάτι και στην Υμηττό στην Αττική, στην Εύβοια, στους Δελφούς, στη Λαμία, στη Λάρισα, στην Κέρκυρα, στην Χαλκιδική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, καλοκαιρινό χαλάζι στη Χαλκιδική και περισσότερες βροχές στην Κρήτη απ’ ότι στην Σκανδιναβία!

Οι αναφορές της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) είναι ξεκάθαρες: 50% μείωση των εκπομπών CO2 μέχρι το 2030 είναι η μόνη μας ευκαιρία να αποφύγουμε την άνοδο της μέσης θερμοκρασίας  πάνω από τους 1,5°C και τις καταστροφικές συνέπειες για τον ανθρώπινο πολιτισμό και τη φύση. Ζούμε ακόμη σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ενώ είμαστε στο χείλος του γκρεμού. Σήμερα, η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη κρίση που είχε να αντιμετωπίσει ποτέ. Τα τελευταία 27 χρόνια παγκόσμιες συναντήσεις κορυφής διοργανώνονται με στόχο τη διατήρηση του μέλλοντός μας και εμείς ακόμη περιμένουμε να δούμε την στροφή προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι εκπομπές δεν έχουν μειωθεί αντιθέτως αυξάνονται!Εμείς συνεχίζουμε να βασιζόμαστε στο πετρέλαιο, να καταναλώνουμε ζωικά προϊόντα, να χρησιμοποιούμε πλαστικά μίας χρήσης και να αυξάνουμε την παραγωγή σκουπιδιών χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις επιστημονικές μελέτες που γίνονται σε βάθος τόσων ετών.

Οι συλλογικότητες και οι οργανώσεις, που στηρίζουν την διαμαρτυρία, βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με στόχο την κατάθεση προτάσεων σε τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς που θα αφορούν στην βελτιωση της περιβαλλοντικής προστασίας και την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

Ενώνουμε τις φωνές μας με εκατομμύρια νέους ανθρώπους από ολόκληρο τον πλανήτη μας για να ακουστεί ένα απλό μήνυμα: Ακούστε επιτέλους τους επιστήμονες! Ας σταματήσουμε να κωλυσιεργούμε!

Σας καλούμε λοιπόν να συμμετέχετε στην διαμαρτυρία για το κλίμα την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, στον Λευκό Πύργο, στις 18.30

https://www.facebook.com/events/418872555689601/

Την διαμαρτυρία στηρίζουν:

Balkan Hotspot

Bio AUTh Team – B.A.T.

Bios Coop – Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

Climate Change Is Real – CCIR

Cosmus diy

Dreamdancers

Fashion Revolution Greece

Fridays For Future Thessaloniki

Greenwave Festival

Gymnosophy

iSea

No Oil

Plastic free greece

Save Greek Seas

Stop Climate Change Greece

Thessaloniki Climate Save

Άλλος Τρόπος

Αντιγόνη-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης

Επιστροφή στη φύση/Back to nature

Εργαστήρι Χωρίς Σύνορα

Ετεροτοπία, χώρος πολιτισμού και πολιτικής

Η Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου

Καλλιστώ

Κέντρο Ημέρας Προσφύγων Αλκυόνη

Κίνημα Μαθητών

Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοινωνικής και Αλληλέγυας Οικονομίας

Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Οικο-όραμα, Σύλλογος Κατοίκων Πεύκων

Οικόπολις – μια παράλληλη πόλη

ΠΕΕΚΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Περιβαλλοντική Ομάδα ΑΠΘ

Περιβαλλοντική Ομάδα ΠΑΜΑΚ

Σπείρα Γης

Θεωρούμε ότι για ένα τόσο σημαντικό θέμα θα πρέπει όλοι/όλες να δώσουμε το “παρών”. Σας περιμένουμε.

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Επόμενη προβολή

Λόγω των δυο τριημέρων, Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου, δεν θα γίνει προβολή ταινιών κατά …