Άμεση απομάκρυνση του αμαξοστασίου του δήμου Νεάπολης – Συκεών από τα Πεύκα

Την αγανάκτησή τους για τη δυσοσμία που επικρατεί και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υποχρεούνται να ζουν, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των απορριμματοφόρων που σταθμεύουν στο εργοτάξιο της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Νεάπολης – Συκεών εκφράζουν κάτοικοι του Ρετζικιού και της ευρύτερης περιοχής των Πεύκων.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών στη Voria.gr, η ατμόσφαιρα εδώ και χρόνια είναι μονίμως αποπνικτική, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν οι υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τα υγρά των οχημάτων που πέφτουν στο οδόστρωμα, δημιουργούν εφιαλτικές συνθήκες για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, η κατάσταση φτάνει σε τέτοιο σημείο που είναι δύσκολο ακόμη και να βγουν στα μπαλκόνια τους.

Το οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τον οικισμό, αρχικά εξυπηρετούσε τα απορριμματοφόρα οχήματα των Συκεών, ωστόσο μετά τη συνένωση των δήμων το 2011 όλα τα οχήματα των περιοχών στην αρμοδιότητα του δήμου Νεάπολης – Συκεών μεταφέρθηκαν εκεί, κάνοντας τη ζωή των κατοίκων ακόμη πιο δύσκολη, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Οι κάτοικοι του οικισμού υποστηρίζουν ότι έχουν ζητήσει επανειλημμένα από την Πολιτεία άμεση λύση για το πρόβλημα της δυσοσμίας, το οποίο, όπως αναφέρουν, επεκτείνεται και στον υπόλοιπο δήμο, χωρίς ωστόσο καμία ικανοποιητική απάντηση.

«Ο δήμαρχος μας έχει πει ότι πλένεται ο χώρος κάθε μήνα, κάτι το οποίο δεν ευσταθεί, αλλά και να γινόταν δεν επαρκεί για να φύγει η δυσοσμία», αναφέρουν στη Voria.gr χαρακτηριστικά.

Δήμος: Συνεχής η προσπάθεια καθαριότητας  – Αδύνατη η μετεγκατάσταση του χώρου

Ο δήμος από την πλευρά του αναφέρει ότι γίνονται συνεχείς πλύσεις των απορριμματοφόρων, αλλά και του χώρου, με χρήση αρωματικών υγρών.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας-Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής, Έξυπνης Πόλης, Καινοτομίας, Τεχνολογιών-Πληροφορικής, Αντώνης Σαουλίδης, ο δήμος έχει ακούσει τα παράπονα των πολιτών για τη δυσοσμία και έχει ενταντικοποιήσει τις πλύσεις ιδιαίτερα τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες.

Πάντως, όπως δήλωσε, δεν είναι δυνατή η μετεγκατάσταση του εργοταξίου, όπως έχουν ζητήσει ορισμένοι κάτοικοι, καθώς «δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος» ο οποίος να είναι προετοιμασμένος για να εξυπηρετήσει τα απορριμματοφόρα.

Μάλιστα, ο δήμος έχει ξεκινήσει ήδη από τον Αύγουστο πιλοτική δράση που αφορά αρχικά στον καθαρισμό, την απολύμανση και την απόσμωση των απορριμματοφόρων και του εργοταξίου στο οποίο αυτά φυλάσσονται.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/thessaloniki-se-apognosi-i-katiki-sto-retziki-logo-tis-disosmias

Check Also

Εκδήλωση για τα 100 τεύχη Πευκο-οράματος (έκθεση) – Κοπή βασιλόπιτας – μουσική, χορός

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Σύλλογος κατοίκων Πεύκων ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ σας προσκαλεί το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στο πρώην …