Απολογισμός συλλόγου ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ για τη διετία Νοε 2011-Νοε 2013

Ως γνωστόν κατά τις εκλογές της 23ης Νοεμβρίου το 2011 εξελέγησαν στο Δ.Σ. του συλλόγου για μια διετία οι: Ζέτου Φανή, Παπαδημητρίου Απόστολος, Μαυρίδης Κωνσταντίνος, Μαστρογεωργόπουλος Σπύρος, Δελλαπόρτα Μαρία και αναπληρωματικοί οι Κατσίκη Γεωργία και Αναστασιάδης Νίκος. Στις 29 Νοεμβρίου 2011 συνήλθε το Δ.Σ. και ομόφωνα συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :

Πρόεδρος:                  Ζέτου Φανή

Αντιπρόεδρος:                        Παπαδημητρίου Απόστολος

Γραμματέας:               Μαστρογεωργόπουλος Σπύρος

Ταμίας:                        Μαυρίδης Κωνσταντίνος

Μέλος:                                    Δελλαπόρτα Μαρία

 

            Στη συνέχεια ενημερώσαμε εγγράφως τη δημοτική αρχή και τους φορείς των Πεύκων για τη σύνθεση του νέου Δ.Σ., καθώς και την πρόθεσή μας για συνεργασία.

 

Δεκέμβριος 2011

    Συμμετοχή στην εξόρμηση καθαριότητας του Σέιχ-Σου από το Δήμο μας.

    11 Δεκ. έγινε με επιτυχία η Γιορτή των Παιδιών, όπου τα παιδιά αντάλλαξαν βιβλία, παιχνίδια, ρούχα και διασκέδασαν. Παρόν το Παιδικό Χωριό Φιλύρου με το παζάρι του.

    Ενισχύσαμε με 500 ευρώ το Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο για την αγορά πετρελαίου.

    Ορίζεται η κ.Ζέτου εκπρόσωπος του συλλόγου στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου.

 

Ιανουάριος 2012

    Οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε οικογένειες των Πεύκων με κουπόνια (με τη συμβολή της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου).

    Παράδοση-παραλαβή πυροφυλακίου στο δήμο. Έργο του προηγούμενου Δ.Σ. του συλλόγου.

    Συμμετοχή της προέδρου στην ημερίδα «Ο ρυπαίνων πληρώνει» που διοργάνωσε το ECOCITY. Νόμοι υπάρχουν αλλά δυστυχώς δεν εφαρμόζονται.

    Στις 27.1.2012 διαγράφεται το μέλος μας κ.Γ.Δαουτόπουλος μετά από αίτησή του, καταγγέλοντας το Δ.Σ. για λογοκρισία.

 

Φεβρουάριος 2012

    Γίνεται επίσημα δεκτή από το Δήμο Νεάπολης-Συκεών η δωρεά του πυροφυλακείου.

    Συμμετοχή στην αιμοδοσία του Δήμου μας.

    Κοπή της  βασιλόπιτας στην ταβέρνα ΚΟΡΥΦΗ. Λόγω της κρίσης δεν κάναμε χορό.          

    Σε συνεργασία με την Επιτροπή Κατοίκων για την Εξωτερική Περιφερειακή οργανώσαμε εκδήλωση στα Πεύκα για τη σχεδιαζόμενη εξωτερική Περιφερειακή και την αναβάθμιση της εσωτερικής περιφερειακής οδού με εισηγητές τη Συγκοινωνιολόγο-Πολιτικό Μηχανικό Π. Πέρκα και το Δασολόγο – Περιβαλλοντολόγο Σ.Διαμαντόπουλο. Η εκδήλωση είχε θέμα: «Εξωτερική Περιφερειακή: οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και στις ζωές μας». Απευθυνθήκαμε στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης ζητώντας να μας στείλουν τις απόψεις του στο πλαίσιο της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης των έργων

1.    Συνδετήρια Οδός Δήμου Χορτιάτη με Εγνατία Οδό (εξωτερική περιφερειακή)

2.    Αναβάθμιση της εσωτερικής περιφερειακής (flyover)

    Επικαιροποίηση του τιμολογίου των καταχωρήσεων στην εφημερίδα μας, ενημέρωση των επαγγελματιών των Πεύκων.

    Ανασυγκρότηση συντακτικής επιτροπής και έκδοση κανονισμού λειτουργίας του.

    Αποφασίζεται η συγκρότηση των επιτροπών περιβάλλοντος, παιδείας-νεολαίας και εκδηλώσεων και γίνεται κάλεσμα προς τα μέλη να συμμετέχουν.

    Αποφασίζεται κάθε πρώτη και τρίτη Τρίτη κάθε μήνα, από τις 8μμ έως τις 10μμ να είναι ανοικτά τα γραφεία (προσωρινά στην οδό Ειρήνης 2) για επαφή με τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου.

    Αποφασίζεται η διάθεση χώρου στο περιοδικό του συλλόγου στις δημοτικές παρατάξεις που έχουν εκπροσώπους στο Δημοτικό Συμβούλιο ή στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων, ώστε να εκθέτουν τις απόψεις τους για τα τεκταινόμενα της περιοχής μας, καθώς και στους νεοϊδρυθέντες συλλόγους, χωρίς να βέβαια να απορρίπτονται οι παλιοί.

 

Μάρτιος 2012

    Αλλαγή τυπογραφείου για την έκδοση της εφημερίδας μας, καθώς το προηγούμενο μετέφερε την έδρα του στη Βουλγαρία. Μετά από έρευνα αγοράς επιλέχθηκε το τυπογραφείο «Μαυρογένης Α.Ε.».

    Ο Οργανισμός Θεσσαλονίκης μας γνωστοποίησε τις θέσεις του στα θέματα που του είχαμε θέσει.

    Στις 22 Μαρτίου ξεκίνησαν τα μαθήματα για την πυρασφάλεια , τα οποία συνεχίστηκαν στις 10, 17 και 25 Μαΐου.

    Συμμετοχή με εθελοντές στην 1η διαδικασία του «Xωρίς μεσάζοντες» που οργάνωσε ο δήμος μας.

    Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων για την 25η Μαρτίου.

    Στις 29 Μαρτίου μετά από πρόταση του μέλους μας Πασιαλή Γιάννη αποστείλαμε έγγραφο στον ΟΑΣΘ προτείνοντας ίδρυση τοπικής αστικής συγκοινωνίας του ΟΑΣΘ στα Πεύκα. Η πρόταση περιέγραφε και τους δρόμους διέλευσης και τη συχνότητα των δρομολογίων.

    Ασχοληθήκαμε επίσης και με το ζήτημα επιβολής εισιτηρίου εισόδου στο Σέιχ-Σου μετά από έγγραφο της Επιτροπής Προστασίας του Σέιχ-Σου.

 

Απρίλιος 2012

    Ο ΟΑΣΘ απαντά στην πρόταση του συλλόγου για τοπική συγκοινωνία, μετά από αυτοψία κλιμακίου (ΟΑΣΘ, ΣΑΣΘ, εργαζομένων ΟΑΣΘ) και μελών μας, που έκανε στις 17 Απριλίου, εντοπίζοντας τεχνικά προβλήματα, αλλά και αφήνοντας ανοικτό το ζήτημα για παραπέρα εξέταση.

·         Περιποίηση των δένδρων που φυτεύσαμε στην περιοχή των νεκροταφείων, στην μεγάλη αναδάσωση του 2010 με το δήμο. Η συμμετοχή μικρή, αλλά συμμετείχε η περιβαλλοντική ομάδα του γυμνασίου μας.

    29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση καθαρισμού μέσα στον οικισμό των Πεύκων στα πλαίσια της Διεθνούς πρωτοβουλίας LetsdoitGreece.

 

Μάιος 2012

    Γιορτάσαμε, όπως κάθε χρόνο, τα 18α γενέθλια του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ στον πολύ όμορφο χώρο κάτω από την Αγία Τριάδα. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία, την οποία έντυσαν μουσικά ο κ.Μπουτόπουλος με τους μουσικούς φίλους του, με κιθάρες και μπουζούκια.

    Μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας παραβρέθηκε στα δικαστήρια, όπου δικάστηκε και καταδικάστηκε συμπολίτης μας αυτεπάγγελτα για μπάζωμα ρέματος το 2008, θέμα που είχε αναδείξει ο σύλλογός μας στο παρελθόν.

    Συμμετοχή στη σύσκεψη για την οργάνωση της αιμοδοσίας του δήμου.

    Αποστολή εγγράφου στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη για την παρέμβασή του σε θέματα υποδομής (φωτισμός, πεζοδρόμια, σήμανση) στο τμήμα της Παπανικολάου μπροστά από το εμπορικό κέντρο Αγ. Κυριακή, μετά από δυστύχημα που έγινε εκεί.

 

Ιούνιος 2012

    Εξόρμηση καθαριότητας γύρω από το σχολείο τους, μαθητών της ΣΤ τάξης του 2ου και 4ου Δημ. Σχολείων Πεύκων σε συνεργασία με το σύλλογό μας με αφορμή τη μέρα του περιβάλλοντος.

    Συμμετοχή στην αιμοδοσία του δήμου.

    Το Δ.Σ. του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ μετά από αίτησή του (προ μηνών) συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Αλέκο Σιμητόπουλο και την Πρόεδρο του Τοπικού συμβουλίου Καίτη Αμοιρίδου. Παρών ήταν και ο σύμβουλος Καλλινικίδης Νίκος. Ήταν η πρώτη συνάντηση αυτού του είδους και έγινε ευρεία συζήτηση για πολλά θέματα των Πεύκων.

    Σε συνεργασία με τον Γιάννη Τσιάγκα, προπονητή Μαχητικών Αθλημάτων οργανώσαμε σεμινάριο αυτοπροστασίας-αυτοάμυνας. Συμμετείχαν 16 άτομα και 3 εκπαιδευτές.

 

Ιούλιος 2012

    Η κ. Μαρία Δελλαπόρτα, μέλος του Δ.Σ. του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ παραιτείται από τη θέση αυτή, λόγω φόρτου και αδυναμίας να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της και στη θέση της αναλαμβάνει η κ. Γεωργία Κατσίκη, πρώτη αναπληρωματική.

    Συμμετοχή στη διαβούλευση του Δήμου για τη λειτουργία λαϊκής αγοράς στα Πεύκα.

    Μέσα στον Ιούλιο, μέλη του συλλόγου κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της πρόσφατης πυρκαγιάς στο Σέιχ-Σου.

 

Αύγουστος 2012

    Συμμετείχαμε σε τρεις συσκέψεις του Δήμου για την οργάνωση των Θεοτοκίων στα Πεύκα. Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ θα συμμετέχει με τη «Γιορτή με Πανσέληνο».

    Μετά από καταγγελίες κατοίκων και αυτοψία από την Πρόεδρο του Συλλόγου, αποστέλλεται έγγραφο προς το Δήμο, όπου καταγγέλεται μπάζωμα ρέματος από ιδιώτη. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα από τη μεριά του δήμου παρόλες τις επανηλειμμένες προφορικές υπενθυμίσεις μας.

    Πραγματοποίηση της καθιερωμένης γιορτής«Γιορτή με πανσέληνο» στο πάρκο Ακρόπολης με πολύ μεγάλη επιτυχία (τουλάχιστον 650 άτομα).

    Μέλη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ μετά από κάλεσμα της Δ.Ε.Πεύκων και της ΕΔΟΜΑΚ, έκαναν παρατήρηση για φωτιά από το νέο πυροφυλάκειο που δώρισε ο σύλλογος στο δήμο μας, τις μέρες που υπήρχε μεγάλη επικινδυνότητα.

 

Σεπτέμβριος 2012

    Συμμετοχή  στο 2ο GreenWaveFestival με περίπτερο στο διάστημα 14-16 Σεπτεμβρίου 2012 στο δημοτικό πάρκο της ΧΑΝΘ. Μια οικολογική γιορτή με συμμετοχή πάρα πολλών οργανώσεων, φορέων και συλλόγων της πόλης και όχι μόνο, δίνοντας μηνύματα αντιμετώπισης της κρίσης, για μια αλληλέγγυα κοινωνία.

    Συμμετοχή στη 2η διαβούλευση για τη λαϊκή αγορά στα Πεύκα.

    Συμμετοχή σε σύσκεψη για κινητοποίηση και ενεργή συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία του δήμου τον Οκτώβαριο.

    Κάλεσμα σε μέλη και φίλους σε περίπατο γνωριμίας και καθαρισμό του Άλσους Δελασάλ. Η συμμετοχή ήταν περιορισμένη. Το θετικό ήταν ότι ανταποκρίθηκαν άγνωστοι σε εμάς μέχρι τώρα κάτοικοι.

 

Οκτώβριος 2012

    Συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία του δήμου.

    Συνάντηση (μαζί με τον αντιδήμαρχο κ.Σιμητόπουλο, την πρόεδρο του Τ.Σ. κ.Αμοιρίδου, μέλη του συλλόγου μας και κατοίκους), με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ  κ.Στεφανίδη, για την εγκατάσταση τοπικής αστικής λεωφορειακής γραμμής στα Πεύκα. Μας υποσχέθηκε ότι άμεσα θα ξανακάνουν αυτοψία (άλλαξαν κάποια δεδομένα από τον Απρίλιο).

    Ο σύλλογος ανταποκρίθηκε σε κάλεσμα του Δήμου για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματός του για το 2013 με έγγραφες προτάσεις του.

    Κατάθεση στεφάνου για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

 

Νοέμβριος 2012

    Συνάντηση με το Δήμαρχο, όπου συζητήσαμε για θέματα που αφορούν στα Πεύκα (αποχέτευση, δρόμοι, ρέματα, πάρκα-κοινόχρηστοι χώροι, πυλώνες, δενδροφύτευση, συγκοινωνία κλπ.) και πήραμε ενημέρωση.

    Συμμετοχή σε σύσκεψη με κλιμάκιο του ΟΑΣΘ, τον αντιδήμαρχο Πεύκων, τον αντιπρόεδρο του Τ.Σ. Πεύκων και μέλη μας, για το θέμα της αστικής τοπικής γραμμής συγκοινωνίας, στα Πεύκα. Στη συνέχεια κάναμε τη διαδρομή που πρότεινε το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ, όπως και αντίθετα, για να διερευνηθούν τα τυχόν προβλήματα που υπάρχουν στους δρόμους και να αντιμετωπιστούν.

    Πραγματοποίηση της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.

    Στις 26 Νοε, η πρόεδρος κ.Φανή Ζέτου πήρε μέρος στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών για το τεχνικό πρόγραμμα, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό.

 

Δεκέμβριος 2012

    Πραγματοποιείται η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για χάρη των μικρών μας φίλων και στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας των δικαιωμάτων του παιδιού (σε συνεργασία και με το σύλλογο αλλάΖΩ), με κουκλοθέατρο από ομάδα φοιτητών του Παιδαγωγικού του ΑΠΘ, προβολή ταινίας, δημιουργία κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά σε συνεργασία με το σύλλογο ΜΟΡΦΟΓΕΝΕΣΗ, με βιωματικά παιχνίδια, ανταλλαγή βιβλίων, παιχνιδιών, Αϊ-Βασίλη που μοίρασε φρούτα και ξηρούς καρπούς, παζάρι από το Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και πλούσια κεράσματα στα παιδιά από τους επαγγελματίες των Πεύκων που πάντα ανταποκρίνονται στο αίτημά μας. Καλεσμένοι μας τα παιδιά του Παιδικού Χωριού.

    Ξεκινάει η συγκέντρωση φαρμάκων για την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης. Ευχαριστούμε την Εκκλησία των 12 Αποστόλων, τα φαρμακεία ΡΟΖΗ και ΘΥΜΗ, καθώς και το Σ-Μ Μαρινόπουλος για τη βοήθειά τους στην προσπάθεια αυτή που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Η ποσότητα των φαρμάκων που συγκεντρώσαμε ήταν πολύ μεγάλη.

 

Ιανουάριος 2013

    Διεξήχθηκε με μεγάλη επιτυχία στην «Κορυφή» ο ετήσιος χορός του συλλόγου και η κοπή της βασιλόπιτας.

    Παραιτείται ο Απόστολος Παπαδημητρίου από τη θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ. λόγω φόρτου μαθημάτων και απουσίας του στο εξωτερικό. Τη θέση του παίρνει το αναπληρωματικό μέλος κ.Νίκος Αναστασιάδης.

 

Φεβρουάριος 2013

    Συνεργασία με την περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Πεύκων, για τα ρέματα του οικισμού μας.

    Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ απέστειλε επιστολή στο Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα μεγάλου αριθμού αδέσποτων σκύλων στην περιοχή «Ασβεστοχωρίτικα».

    Συμμετοχή στη διαβούλευση που οργάνωσε ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών με αντικείμενο την Α΄ φάση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου των Πεύκων.

    Συμμετοχή στην τακτική αιμοδοσία του δήμου στα Πεύκα.

 

Μάρτιος 2013

    Συμμετοχή σε σύσκεψη με τον ΟΑΣΘ, τον ΣΑΣΘ και τους εκπροσώπους της Δ.Ε. Πεύκων,  με αντικείμενο τη θέσπιση αστικής τοπικής συγκοινωνίας στα Πεύκα.

    Μετά από συζητήσεις μεταξύ μελών και φίλων, το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ διαμόρφωσε προτάσεις για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Πεύκων, τις οποίες προώθησε στα αρμόδια όργανα του Δήμου.

    Πραγματοποιείται εκδήλωση-ενημέρωση στο πρώην Δημαρχείο Πεύκων με θέμα: «Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης των κτηρίων και ατμοσφαιρική ρύπανση». Ομιλητές ήταν το μέλος μας Ξενοφώντας Ζήσης, ηλεκτρολόγος μηχανικός με θέμα «Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης κτηρίων» και ο δρ. Κώστας Νικολάου, χημικός περιβαλλοντολόγος με θέμα «Ατμοσφαιρική ρύπανση σε αστικό περιβάλλον».

    Κατάθεση στεφανιού για την 25η Μαρτίου.

    Στη μνήμη του μέλους μας και φίλου Τρύφωνα Ξυνού, καταθέσαμε χρηματικό ποσό στο Χαμόγελο του Παιδιού αντί στεφάνου. Επίσης ενισχύσαμε οικονομικά οικογένεια Πεύκων με 100 ευρώ.

    Στην ημερίδα εθελοντισμού του οργάνωσε ο σύλλογος φίλων με αναπηρία “αλλάΖΩ”, παραβρέθηκε η πρόεδρός μας και έκανε παρέμβαση για τον εθελοντισμό.

 

Απρίλιος 2013

    LetsdoitGreece. Συμμετέχοντας στη διεθνή αυτή ημέρα καθαριότητας πραγματοποιήσαμε εξόρμηση καθαρισμού κεντρικών δρόμων και αποξήλωσης αφισών από τις κολώνες της Παπανικολάου, παρά τη δυνατή βροχή. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμμετείχαν ο Ποντιακός Σύλλογος, ο σύλλογος αλλάΖΩ, ο σύλλογος Φροντίζω και οι πρόσκοποι των Πεύκων.

    Καθαρισμός Δελασάλ με τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων, με αφορμή του LetsdoitGreece.

 

Μάιος 2013

    Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κεντρ.Μακεδονίας με την υποστήριξη του 1ου Γυμνασίου Πεύκων, πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα: Ρετζίκι: ο δρόμος του νερού. Ομιλητής και ξεναγός στον επιτόπιο περίπατο παρατήρησης των νερόμυλων που απέμειναν στον τόπο μας ο κ.Βασίλης Μέλφος, λέκτορας γεωλογίας στο ΑΠΘ και μέλος μας. Συμμετείχε η πρόεδρός μας. Ελπίζουμε ο κ. Μέλφος να το επαναλάβει και για τα μέλη και φίλους του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ.

    Πραγματοποιήθηκαν τα 19α γενέθλια του συλλόγου μας στο γνωστό χώρο του περίβολου της Αγίας Τριάδας, με μέλη και φίλους, καλό φαγητό, ποτό και μουσική παρέα.

    Συνάντηση με αντιδήμαρχο Ασβεστοχωρίου κ.Σ.Τάνη για το θέμα των αδέσποτων στα Ασβεστοχωρίτικα και προώθηση διαδικασίας για την επίλυση του προβλήματος.

 

Ιούνιος 2013

    Συνάντηση με δήμαρχο κ.Σ.Δανιηλίδη και συζήτηση για θέματα και προβλήματα του τόπου μας.

    Συμμετοχή σε σύσκεψη στο πρώην δημαρχείο Πεύκων για την οργάνωση των Θεοτοκίων 2013.

    Στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας στη Δ.Ε. Πεύκων, πραγματοποιήσαμε παζάρι ανταλλαγής παιδικών ειδών, στο προαύλιο του πρώην δημαρχείου Πεύκων.

    Πραγματοποίηση ημερήσιας εκδρομή στο Βελβεντό Κοζάνης, ενός ακόμη πολύ όμορφου προορισμού του τόπου μας.

    Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Δήμου Χορτιάτη κατέθεσε υπόμνημα στο Δήμο Πυλαίας–Χορτιάτη σε σχέση με το θέμα της μελέτης αποκατάστασης περιβάλλοντος λατομείου στο Ασβεστοχώρι.

    Συμμετοχή σε μάθημα πυρασφάλειας στο πρώην Δημαρχείο Πεύκων για άτομα που επρόκειτο να στελεχώσουν ομάδες παρατήρησης.

 

Ιούλιος  2013

    Αποστολή επιστολής προς όλους τους υπεύθυνους για τη δημιουργία νέας τοπικής λεωφορειακής γραμμής ΟΑΣΘ στη Δ.Ε. Πεύκων (ΟΑΣΘ, ΣΑΣΘ, Δήμο, Περιφέρεια, Αντιδήμαρχο Πεύκων).

 

Αύγουστος 2013

    Αποστολή στο Δήμο μας των προτάσεών του για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014.

    Συμμετοχή και παρεμβάσεις στη διαβούλευση για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος 2014 στο πρώην Δημαρχείο Πεύκων.

    Με παρουσία του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ, του αρμόδιου αντιδημάρχου Πεύκων, του ΣΑΣΘ, μηχανικών του δήμου, εκπροσώπου εργαζομένων του ΟΑΣΘ, πραγματοποιήθηκε από τον ΟΑΣΘ δοκιμαστικό δρομολόγιο, ενόψει των προσπαθειών για υλοποίηση τοπικής αστικής συγκοινωνίας στα Πεύκα.

    Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η «Γιορτή Κάτω από τ΄ Άστρα».

Σεπτέμβριος 2013

    Συμμετοχή με περίπτερο στο 3ο GreenWaveFestival, με θέμα την προάσπιση των συλλογικών αγαθώ ν για όλους.

Οκτώβριος 2013

    Συμμετοχή στην αιμοδοσία του δήμου στα Πεύκα.

    Πραγματοποίηση αντιφασιστικής συναυλίας στα Πεύκα, σε συνεργασία με τους συλλόγους: Ένωση Συλλόγων Γονέων, Αθλητική Ένωση Ρετζικίου, Μαχητές Δόξας Πεύκων, Σκακιστικός Σύλλογος Πεύκων, Σύλλογος αλλάΖΩ.

    Φύτευση δένδρων και αναρριχώμενων στο πάρκο της οδού Ειρήνης (δίπλα στο Δημαρχείο), σε συνδιοργάνωση με την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και τη στήριξη της αντιδημαρχίας πρασίνου του δήμου μας.

    Κατάθεση στεφανιών για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στα Πεύκα και στη Νεάπολη.

Νοέμβριος 2013

    Η διήμερη εκδρομή στο Βελβεντό για τις εκδηλώσεις παρασκευής τσίπουρου δεν πραγματοποιήθηκε, γιατί δεν υπήρχαν αρκετές συμμετοχές.

    Πραγματοποιείται η εκδήλωση «Οστεοπόρωση… η σύγχρονη επιδημία» στο δημαρχείο Πεύκων, όπου σε συνεργασία με τον ορθοπαιδικό-χειρουργό κ.Ιωάννη Σπανό 50 άτομα συμπολίτες μας μετρήθηκαν για οστεοπόρωση με ειδικό μηχάνημα.

    Αποφασίζεται να φυτεύσουμε το πρανές της αυλής του παραρτήματος του Γυμνασίου, με δικές μας δαπάνες ως προσφορά του συλλόγου μας στα Πεύκα, δράση που θα πραγματοποιηθεί εφόσον ο δήμος κάνει κάποιες τεχνικές παρεμβάσεις.

    Συμμετοχή σε σύσκεψη για τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής του LetsdoitGreece  το 2014.

 

 

            Σε όλο το διάστημα της θητείας του παρόντος Δ.Σ. είχαμε συνεχείς επαφές με το Δήμο και κυρίως με τον Αντιδήμαρχο κ. Α. Σιμητόπουλο για εξασφάλιση αξιοπρεπούς μόνιμης στέγης για το σύλλογο. Τελικά μας παραχωρήθηκε τον Οκτώβριο, το kibo στο κτήριο των καλογραιών, το οποίο προσπαθούμε να εξοπλίσουμε.

            Όλο αυτό το διάστημα είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πεύκων κ.Σιμητόπουλο, τον οποίο και ευχαριστούμε, όπως και με τους υπαλλήλους της Δ.Ε. Πεύκων.

            Επίσης ασχοληθήκαμε με διάφορες καταγγελίες συμπολιτών μας που διερευνήσαμε και αναδείξαμε μέσα από τις σελίδες του ΠΕΥΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ.

            Παραβρεθήκαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας σε ημερίδες και εκδηλώσεις άλλων συλλόγων και φορέων μέσα στα Πεύκα, αλλά και εκτός.

            Για όλες τις εκδηλώσεις μας στάλθηκαν ηλεκτρονικά μηνύματα (2 φορές) σε όσους είχαν και τηλεφωνικά μηνύματα, καθώς και ενημέρωση σε σταθερά τηλέφωνα.

            Επίσης, για κάποιες εκδηλώσεις ή θέματα του Δήμου (χωρίς μεσάζοντες, διαβούλευση για τη λαϊκή αγορά, θέατρο, αιμοδοσία κλπ.) ενημερώσαμε με τον ίδιο τρόπο τα μέλη και τους φίλους μας.

            Χρειάστηκε να αγοράσουμε μια ντουλάπα για τη φύλαξη του αρχείου μας, όπως επίσης και δύο ψησταριές, για τις εκδηλώσεις μας σε τιμή ευκαιρίας, για να μην ψάχνουμε κάθε φορά δανεικές.

            Το θέμα του Συνεπιβατισμού δυστυχώς δεν προχώρησε. Πιστεύουμε ότι το νέο Δ.Σ. θα το ξαναδεί.

            Το Δ.Σ. στα δύο αυτά χρόνια συνεδρίασε 47 φορές. Επίσης γράφτηκαν 25 νέα μέλη.

            Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι αποφάσεις που πήραμε όλους τους προηγούμενους μήνες ήταν ομόφωνες.

 

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

            Το διάστημα της τελευταίας διετίας υπήρξε ουσιαστική βελτίωση στην εικόνα του συλλόγου μέσα από την ιστοσελίδα. Υπάρχουν περιθώρια ακόμη περαιτέρω βελτίωσης.

 

ΠΕΥΚΟ- ΟΡΑΜΑ

            Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας εργαστήκαμε με τη συντακτική επιτροπή (2-3 συνεδριάσεις ανά τεύχος) για συγκέντρωση ύλης, συγγραφή κειμένων, διορθώσεις, συλλογή χορηγιών, για την έκδοση οκτώ τευχών του περιοδικού ΠΕΥΚΟ-ΟΡΑΜΑ. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους επαγγελματίες των Πεύκων που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε κρατήσει το κόστος των διαφημίσεων σταθερό τα τελευταία χρόνια. Τονίζουμε ότι όλη αυτή η διαδικασία της έκδοσης του περιοδικού γίνεται εθελοντικά σε βάρος του προσωπικού χρόνου του καθένα από τα μέλη μας.

            Μέσα από τις σελίδες του περιοδικού μας προσπαθούμε να αναδείξουμε προβλήματα και θέματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας. Να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για το τι συμβαίνει στον τόπο μας, τις δικές μας δράσεις, αλλά και των άλλων συλλόγων των Πεύκων. Άλλες φορές είμαστε αρεστοί, άλλες φορές ενοχλούμε με τα γραφόμενά μας. Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ είναι ανεξάρτητος σύλλογος και δε χειραγωγείται από καμιά παράταξη ή κόμμα ή ομάδα ατόμων.

            Ιδιαίτερες αλλαγές δεν έγιναν στο περιοδικό μας, παρά μόνον φιλοξενούμε κείμενα των δημοτικών παρατάξεων του δήμου μας ή και δημοτικών συμβούλων, για θέματα που αφορούν κυρίως τα Πεύκα.

            Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα μέλη της συντακτικής επιτροπής (Π.Τσορμπατζόγλου, Ν.Βασσάρα, Θ.Γεωργακό, Μ. Δελλαπόρτα, Α.Ακουαρόνε, Ι.Πασιαλή + Δ.Σ. του συλλόγου Φ.Ζέτου, Γ.Κατσίκη, Σ.Μαστρογεωργόπουλος και Κ.Μαυριδησ) και της επιτροπής εκδηλώσεων (Ν.Βασσάρα, Α.Δημοπούλου, Α.Παππά, Ε.Θεοδώρου, Σ.Καϊσίδου, Ε.Ασλανίδου) για τη βοήθειά τους. Επίσης, τον κ.Παππά που μας ψήνει τόσο νόστιμα σουβλάκια στις εκδηλώσεις μας.

            Η εφημερίδα μας, αυτή την εποχή της κρίσης, βγάζει τα έξοδά της και τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου. Ο Σύλλογος δεν έχει άλλα έσοδα παρά μόνον τις συνδρομές των μελών του και τα έσοδα από τη Γιορτή κάτω από τα άστρα.

 

Προγραμματισμός δράσεων μέχρι το επόμενο καλοκαίρι:

       Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων των Παιδιών

       Έκδοση ΠΕΥΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ τεύχη 69, 70 και 71

       Χορός ή συνεστίαση ή κοπή βασιλόπιτας

       Δενδροφύτευση

       LetsdoitGreece (Καθαρισμός οικισμού – πανελλαδική καμπάνια)

       Γενέθλια συλλόγου

       Ενημερωτική ομιλία για επίκαιρο θέμα

       Γιορτή κάτω από τα άστρα

       Εκδρομή

       Συνεργασία με τους άλλους συλλόγους των Πεύκων για πραγματοποίηση εκδηλώσεων

       Συμμετοχή σε αιμοδοσίες

       Oργάνωση πυρασφάλειας

       Παρέμβαση σε θέματα πολιτισμού (ίδρυση κινηματογραφικής ομάδας – σύστημα ανταλλαγής βιβλίων μεταξύ μελών και φίλων – εκδηλώσεις με συγγραφείς)

       Συμμετοχή στα Θεοτόκια

 

Προβληματισμός για νέες δράσεις

  • Oργάνωση σύσκεψης με όλους τους γιατρούς των Πεύκων. Δωρεάν παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε ανασφάλιστους κατοίκους (2-4 ώρες την εβδομάδα από κάθε γιατρό σε μόνιμη βάση). Συνεργασία με κοινωνική υπηρεσία Δήμου και ΚΑΠΗ.
  • Συνέχιση συγκέντρωσης φαρμάκων

Check Also

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ, που προέκυψε μετά τις εκλογές της 15ης Ιανουαρίου 2023 …