Αναστέλλεται η αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών

Σας προωθούμε Δελτίου τύπου του Δήμου Νεάπολης-Συκεών προς ενημέρωσή σας.

Το Δ.Σ. του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10 Σεπτεμβρίου 2019

Αναστέλλεται η αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών

♦ Ανακοίνωση του δήμου Νεάπολης-Συκεών μετά την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Ιωνίας λόγω σοβαρής βλάβης

 

Έκκληση στους πολίτες και τους επαγγελματίες-καταστηματάρχες να μη χρησιμοποιούν τους μπλε κάδους ανακύκλωσης για λίγες ημέρες απευθύνει η δημοτική Αρχή και η Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μετά τη βλάβη που παρουσιάστηκε στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Ιωνίας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του δήμου Νεάπολης-Συκεών έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα, όπως μας γνωστοποιήθηκε, το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ιωνίας (ΚΔΑΥ) λόγω σοβαρής βλάβης δήλωσε αδυναμία παραλαβής ανακυκλώσιμων υλικών και συσκευασιών από αύριο Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2019. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι η ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών μετά την αποκομιδή τους, δεδομένου ότι ‘‘δεν υπάρχει δυνατότητα εκτροπής προς τα ΚΔΑΥ Θέρμης και Νεοχωρούδας’’. Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία των ΚΔΑΥ δεν ανήκει στις αρμοδιότητες του δήμου.

»Ως εκ τούτου, και για την προστασία του δημόσιου αστικού περιβάλλοντος, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών αναστέλλει την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Με δεδομένη την κατανόηση όλων, καλούμε τους πολίτες και τους επαγγελματίες-καταστηματάρχες να μην απορρίπτουν για λίγες ημέρες τα ανακυκλώσιμα υλικά στους κάδους, αλλά να τα διατηρούν στους χώρους τους.

»Η Διεύθυνση Καθαριότητας παρακολουθεί το θέμα επισταμένως και αναλόγως των εξελίξεων θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση».

Check Also

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Νεάπολης-Συκεών – 24 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2024