Ανακύκλωση φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων από τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Παραθέτουμε το Δελτίο τύπου που αφορά στην ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων για την ενημέρωσή σας.

“Με στόχο να μην οδηγηθεί «Κανένα Δένδρο σε ΧΥΤΑ» ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συμμετέχει στην εκστρατεία για τη συλλογή και ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δένδρων.

Στο πλαίσιο αυτό, τα 5 μεγάλα και τα 16 μικρά φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα που χρησιμοποίησε ο δήμος για τον εορταστικό διάκοσμο, όπως και αυτά των πολιτών, συγκεντρώνονται σε δυο επιλεγμένα σημεία-χώρους. Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι κάτοικοι από τις Δ.Ε. Συκεών, Νεάπολης και Αγ. Παύλου να εναποθέτουν τα δένδρα στο εργοτάξιο του δήμου στην περιοχή Στρεμπενιώτη, ενώ οι κάτοικοι της Δ.Ε. Πεύκων στο εργοτάξιο επί της οδού Νερομύλων 2 στα Πεύκα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα δένδρα που θα συγκεντρωθούν θα υποστούν επί τόπου θρυμματισμό από ειδικά μηχανήματα που θα διαθέσει ο ΦΟΔΣΑ Κεντρ. Μακεδονίας. Τα θρυμματισμένα υπολείμματα θα χρησιμοποιηθούν ως εδαφοβελτιωτικό σε δασικές περιοχές, κατά κύριο λόγο αναδασωτέες, σε συνεργασία του ΦΟΔΣΑ με τα δασαρχεία Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά και Σταυρού, ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν επίσης και σε άλλες χρήσεις, όπως παραγωγή pellet, βιοκαυσίμων, δευτερογενών υλικών, π.χ. μοριοσανίδων κλπ., από αδειοδοτημένες επιχειρήσεις.”

Check Also

“Προετοιμασία Μητρότητας” δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για εγκύους