Aπολογισμός απερχόμενου Δ.Σ. διετίας Νοε 2013-Νοε 2015


του Δ.Σ. του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ για τη διετία 11/2013-11/2015

                Κατά τις εκλογές της 20ης Νοεμβρίου του 2013 εκλέχτηκαν στο Δ.Σ. του συλλόγου για μια διετία οι: Ζέτου Φανή, Κατσίκη Γεωργία, Μαστρογεωργόπουλος Σπύρος, Μαυρίδης Κωνσταντίνος και  Πασιαλής Ιωάννης και αναπληρωματική η Ίτσιου Ιωάννα. Στις 25 Νοεμβρίου 2013 συνήλθε το Δ.Σ. και ομόφωνα συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :

Πρόεδρος:                          Ζέτου Φανή

Αντιπρόεδρος:                  Μαστρογεωργόπουλος Σπύρος

Γραμματέας:                     Κατσίκη Γεωργία

Ταμίας:                               Μαυρίδης Κωνσταντίνος

Μέλος:                                 Πασιαλής Ιωάννης

Στη συνέχεια ενημερώσαμε εγγράφως τη δημοτική αρχή και τους φορείς των Πεύκων για τη σύνθεση του νέου Δ.Σ., καθώς και την πρόθεσή μας για συνεργασία.

Μέσα σ’ αυτή τη διετία της θητείας μας πραγματοποιήσαμε 43 συνεδριάσεις και πραγματοποιήσαμε τις παρακάτω δράσεις-εκδηλώσεις.

● Κατ’ αρχήν ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το κίμπο που μας παραχώρησε ο δήμος για γραφεία (βάψιμο, καθάρισμα, έπιπλα, κουρτίνες κλπ.). Έπιπλα και κουρτίνες προσφορά συμπολιτών μας.

● Το 2014 ήταν επετειακή χρονιά για το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ, καθώς συμπλήρωσε 20 χρόνια ζωής και δράσης στα Πεύκα.

● Γιαυτό προκηρύξαμε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «η ζωή στα Πεύκα», για τους κατοίκους των Πεύκων. Οι τρεις πρώτοι πήραν ως έπαθλο ένα τάμπλεντ, μια ηλεκτρονική κορνίζα και ένα ΜΡ4. Οι φωτογραφίες κρίθηκαν από επιτροπή φωτογράφων και ζωγράφων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης, με μεγάλη επιτυχία, όπου δόθηκαν και τα βραβεία. Η έκθεση διήρκησε δύο βδομάδες (στο δημαρχείο Πεύκων) και τέλος 12 απ’ αυτές τις φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο ημερολόγιο που εκδώσαμε για το 2015.

● Επίσης, για τα 20 χρόνια του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ, η κ.Ιωάννα Παρλάντζα μέλος μας και ερασιτέχνης σκηνοθέτιδα γύρισε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «50 χρόνια μετά…στο Ρετζίκι», με τη βοήθεια του κ. Μέλφου και της κ.Ζέτου, όπου παρουσιάζεται η ιστορία του Ρετζικίου, παλιά και νέα, μέσα από μαρτυρίες συμπολιτών μας και σημερινές εικόνες της πόλης μας. Η προβολή έγινε στις 8 Νοεμβρίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δελασάλ, που μας την παραχώρησε δωρεάν, και είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Σύλλογοι γονέων και δάσκαλοι ζήτησαν το ντοκιμαντέρ για να το προβάλουν στα παιδιά του σχολείου τους.

● Πραγματοποιήσαμε τον ετήσιο χορό μας, με κοπή της βασιλόπιτας στην ταβέρνα ΚΟΡΥΦΗ και τις δύο χρονιές με μεγαλύτερη επιτυχία το 2014 απ’ ότι το 2015.

● Πραγματοποιήσαμε τη Γιορτή κάτω από τα άστρα 2014 με πολύ μεγάλη επιτυχία και τη Γιορτή με πανσέληνο 2015 με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία (περίπου 1000 άτομα), στο πάρκο Ακρόπολης.

● Πραγματοποιήσαμε τα 20α και 21α γενέθλια του συλλόγου μας στον όμορφο χώρο κάτω από την Αγία Τριάδα, όπου μας τίμησαν πολλά μέλη και φίλοι μας. Τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου αν και καλέστηκαν για τα 20α γενέθλια δεν παραβρέθηκαν.

● Συμμετείχαμε με περίπτερο στο 3o και 4ο οικολογικό φεστιβάλ, Greenwave festival, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη προς το τέλος Σεπτεμβρίου.

● Μαζί με μέλη και φίλους μας συμμετείχαμε στον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσ/νίκης 2014, τον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος 2014 και τον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσ/νίκης 2015.

● Πραγματοποιήσαμε δύο βιβλιοπαρουσιάσεις. 1η: το βιβλίο του Ισίδωρου Ζουργού με τίτλο «Σκηνές από το βίο του Ματίας Αλμοσίνο» από την Ελένη Καλαϊτζή-Οφλίδου, φιλόλογο-συγγραφέα και Απόστολο Λυκεσά, δημοσιογράφο-συγγραφέα, με μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας και 2η: το βιβλίο του Νίκου Τακόλα με τίτλο «Το πέρασμα του Αρμένιου» από τον Ανδρέα Καρακίτσιο, καθηγητή Λογοτεχνίας στο ΑΠΘ και μουσική συνοδεία μαθητών του μουσικού σχολείου Σείριος.

● Πραγματοποιήσαμε δύο εκδηλώσεις ενημέρωσης:

-5 Φεβρουαρίου 2014, με θέμα «Αιθαλομίχλη: επιπτώσεις και τρόποι αντιμετώπισης», σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων των σχολείων μας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων.

-2014 με θέμα: «Σώστε το νερό, είναι δημόσιο αγαθό. ΟΧΙ στην πώληση της ΕΥΑΘ», σε συνεργασία με τους συλλόγους Φροντίζω, Αλλάζω, Ένωση Συλλόγων Γονέων.

● Συμμετείχαμε στο συντονιστικό φορέων και πολιτών ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μη πώληση της ΕΥΑΘ. Συμμετοχή στις συνεδριάσεις συντονισμού και στις εκδηλώσεις. Αναλάβαμε και πραγματοποιήσαμε με τους εθελοντές μέλη και φίλους του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ το δημοψήφισμα για το νερό, έξω από το εκλογικό κέντρο σε συνεργασία με το δήμο και στη συνέχεια συμμετείχαμε στην καταμέτρηση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Το συντονιστικό συνεχίζει ακόμη και τώρα να λειτουργεί, γιατί φυσικά τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει οριστικά για το μέλλον της ΕΥΑΘ.

● Συμμετοχή της προέδρου και αντιπροέδρου στην επιτροπή πολιτών του δήμου μας για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για το νερό (συνεδριάσεις ανά βδομάδα). Για ενημέρωση των συμπολιτών μας στήσαμε τραπεζάκι και μοιράσαμε ενημερωτικό υλικό έξω από τα σούπερ μάρκετ των Πεύκων, αλλά και σε Νεάπολη, Συκιές και Άγιο Παύλο, έξω από το ζωολογικό κήπο. Συμμετείχαμε στην εκδήλωση ενημέρωσης του δήμου μας, για το δημοψήφισμα για το νερό.

● Αγοράσαμε φάρμακα για το κοινωνικό φαρμακείο του δήμου μας.

● Αιμοδοσία δήμου: συμμετείχαμε στις συνεδριάσεις για την αιμοδοσία και στην προώθηση της δράσης μέσα σ’ αυτά τα δύο χρόνια και μέλη μας δίνουν αίμα κάθε φορά.

● Πραγματοποιήσαμε δύο εξορμήσεις μεταφοράς τροφίμων και εφοδίων (ρούχα, παπούτσια, σκηνές, υποστρώματα, αδιάβροχα, φάρμακα) στους πρόσφυγες στην Ειδομένη, όπου ο σύλλογος κάλεσε μέλη και φίλους να συνδράμουν, αλλά έβαλε και βαθιά το χέρι στην τσέπη.

● Συμμετείχαμε στις δενδροφυτεύσεις του δήμου μας στις 23/3/14, 15/2/15, 11/3/15.

● Πραγματοποιήσαμε δύο συνεδριάσεις εκπροσώπων συλλόγων των Πεύκων (2014) μετά από πρωτοβουλία μας, για δημιουργία Συντονιστικού Συλλόγων Πεύκων, μια ιδέα που είχαν συμπολίτες μας μέλη και άλλων συλλόγων. Η συμμετοχή ήταν σχετικά μικρή (8 στους               26), αλλά οι παρόντες είδαν θετικά αυτή την ενέργεια.

● Σε συνεργασία με τους συλλόγους Αλλάζω, Φροντίζω, Παρχάρ,  Δόξα Ρετζικίου, Καταγομένων από την Πέλλα και το 16ο Σύστημα Προσκόπων και στο πλαίσιο της Διεθνούς Καμπάνιας Καθαριότητας Let’s do it Greece, πραγματοποιήσαμε καθαρισμό σε πολλές περιοχές των Πεύκων το 2014 και το 2015 στην περιοχή του πυροφυλάκιου με τους πρόσκοπους, όπου επισκευάσαμε και το πυροφυλάκιο που είχε βανδαλιστεί. Ο δήμος μας έδωσε γάντια και σακούλες.

● Καταθέσαμε στεφάνι κατά τις επετείους της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου στη Νεάπολη.

● Συμμετείχαμε στις συνεδριάσεις του δήμου για τη διοργάνωση των Θεοτοκίων 2014, 2015.

● Καταθέσαμε τις προτάσεις μας για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου του 2015 και 2016 μετά από πρόσκληση και για το στρατηγικό σχέδιο του δήμου και συμμετείχαμε στις διαβουλεύσεις για τα παραπάνω θέματα στα Πεύκα, αλλά και στη Νεάπολη.

● Συμμετείχαμε με παρέμβαση στις δύο εκδηλώσεις με θέμα «Αστική-τοπική συγκοινωνία στα Πεύκα» και «Ελεύθεροι και πράσινοι χώροι», που οργάνωσε η αυτοδιοικητική κίνηση του δήμου μας «Οικολογία Αλληλεγγύη».

● Πραγματοποιήσαμε ξενάγηση στους συμπολίτες μας, στο άλσος του Δελασάλ από τον συμπολίτη και μέλος μας επίκουρο καθηγητή γεωλογίας κ. Βασίλη Μέλφο, με μεγάλη συμμετοχή.

● Η πρόεδρος συμμετείχε στη διημερίδα του ΣΑΣΘ με θέμα «Οι δημόσιες μεταφορές στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την αστική κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη» στις 13-14/11/2014.

● Παραβρεθήκαμε στον απολογισμό έργου της δημοτικής αρχής και τις δύο χρονιές.

● Το Σεπτέμβριο του 2014, ο αντιπρόεδρος παρακολούθησε το σεμινάριο του Ιδρύματος Μποδοσάκη, για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης ΜΚΟ «Είμαστε όλοι πολίτες», κατόπιν πρόσκλησης. Τελικά δεν καταθέσαμε πρόταση, γιατί η διαδικασία ήταν πολύ χρονοβόρα και με πολύ γραφειοκρατία.

● Τον Φεβρουάριο του 2014, ο  κ. Μαυρίδης, ταμίας μας, παραιτήθηκε για λόγους δεοντολογίας από τη συντακτική επιτροπή της εφημερίδας μας, γιατί ανέλαβε καθήκοντα ως τοπικός σύμβουλος και επανήλθε μετά τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, όπου δεν εκλέχτηκε.

● Αντί στεφάνου για τις κηδείες τριών μελών μας (Ι. Γαβριηλίδης, Β. Πάτκου και Γ. Αλτόγλου) ενισχύσαμε οικονομικά το Παιδικό χωριό στο Φίλυρο και το Χαμόγελο του Παιδιού.

● Στη μνήμη της Βάσως Πάτκου, μέλους μας, η οικογένειά της μας έδωσε το ποσό των 150 ευρώ για έξοδα των γενεθλίων του συλλόγου. Για τους σκοπούς του συλλόγου επίσης οι φίλοι της έδωσαν το ποσό των 110 ευρώ.

● Μετά από αίτημα του Υπ. Περιβάλλοντος αποστείλαμε φόρμα καταγραφής των αποβλήτων της περιοχής μας 2014.

● Μας ζητήθηκε από το Λαϊκό Πανεπιστήμιο του δήμου μας να προτείνουμε ένα θέμα για διάλεξη. Έτσι, ο κ. Αλέκος Γεωργόπουλος,  μας, καθηγητής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην παιδαγωγική σχολή του ΑΠΘ παρουσίασε το θέμα «τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας» στα Πεύκα και στις Συκιές, στις 28 και 29 Απριλίου 2015. Επίσης, στα πλαίσια του Λαϊκού Πανεπιστημίου του δήμου μας, στα Πεύκα και στις Συκιές, παρουσιάσαμε το σύλλογό μας και τις δράσεις του μαζί με τους άλλους συλλόγους του δήμου (Νοε 2014).

● Καταθέσαμε προτάσεις για τη δενδροφύτευση στο δήμο μας.

● Παραχωρήσουμε το χώρο του κίμπο μας για δύο Σ/Κ στο φοιτητή κινηματογράφου Α. Μιχαηλίδη, για το γύρισμα ντοκιμαντέρ, για τις ανάγκες του μαθήματός του.

● Καλοκαίρι 2014. Επειδή μάθαμε για τη διαβούλευση που γινόταν από την περιφέρεια για τη ΜΠΕ της εξωτερικής περιφερειακής, βέβαια μέσα στο καλοκαίρι, θελήσαμε να κάνουμε μια εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων των Πεύκων, καθότι εφάπτεται του οικισμού μας και σε συνεργασία με το δήμο. Δυστυχώς ο δήμος μας δεν έκανε το κόπο να μας απαντήσει. Παραβρεθήκαμε στη συνεδρίαση της μητροπολιτικής επιτροπής της περιφέρειας, η οποία ενέκρινε τη ΜΠΕ και λαμβάνοντας το λόγο ζητήσαμε να αναβληθεί το θέμα, για να μπορέσουν να ενημερωθούν και τα μέλη της επιτροπής και ο κόσμος. Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε. Στη συνέχεια πήγαμε στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. από την οποία είχαμε ζητήσει εγγράφως να έρθει κάποιος να μας ενημερώσει. Μας δήλωσαν ότι δεν είμαστε θεσμικός φορέας και δεν μπορούν να έρθουν και επειδή δεν έχουν πρόεδρο, δεν μπορούν να αποφασίσουν. Μας εξήγησαν κάποιες απορίες μας και είπαν όμως ότι οποιοσδήποτε θέλει να ενημερωθεί μπορεί να πάει στα γραφεία τους. Έχουμε στα χέρια μας τη μελέτη και όποιος θέλει μπορούμε να του τη δώσουμε.

● Ζητήσαμε, για λόγους δεοντολογίας, από τον κ. Πασιαλή να μη συμμετέχει στη συντακτική επιτροπή, γιατί είναι πλέον δημοτικός σύμβουλος και δέχτηκε.

● Στείλαμε ηλεκτρονικά πρόσκληση στα μέλη και τους φίλους μας, για να δημιουργηθεί στα Πεύκα ομάδα για συνεδρίες για τη διακοπή του καπνίσματος, σε συνεργασία με την ΠΥΞΙΔΑ.

● Εξετάσαμε τις καταγγελίες κατοίκων για διάφορα θέματα του τόπου και ενεργήσαμε κατάλληλα, όπου κρίναμε ότι μπορούσαμε και έπρεπε να παρέμβουμε. Αυτά αφορούσαν για παράδειγμα προσπάθεια κοπής κέδρου σε πεζοδρόμιο, αλλαγή χρήσης γης, καταπάτηση χώρου πρασίνου, την έλλειψη δικτύου αποχέτευσης κλπ.

● Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 18ης Νοεμβρίου 2014, αποφασίσαμε τη διαγραφή από το Δ.Σ. του κ. Ι. Πασιαλή (κατά πλειοψηφία-1 λευκό), γιατί από τις 26 συνεδριάσεις του Δ.Σ. έλειψε στις 12, από τις οποίες οι πέντε τελευταίες συνεχόμενα, αδικαιολόγητα, χωρίς καμιά ενημέρωση. Δε συμμετείχε στις εκδηλώσεις του συλλόγου, ούτε στην προετοιμασία τους στο τελευταίο αυτό διάστημα, αλλά και σε κάποιες άλλες στο προηγούμενο διάστημα. Επίσης, για αντικαταστατική συμπεριφορά, λεπτομέρειες της οποίας υπάρχουν στα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. Τη θέση του στο Δ.Σ. πήρε η κ. Ι. Ίτσιου ως αναπληρωματικό μέλος που ήταν.

● Από το Δεκέμβριο του 2014 η κ. Γ. Κατσίκη δεν συμμετέχει στο Δ.Σ. για σοβαρούς λόγους υγείας. Τις υποχρειώσεις της μοιράζονται τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.

● Κάναμε νέο facebook, γιατί ο κ. Πασιαλής που το χειριζόταν δεν μας έδωσε τους κωδικούς.

● Από τον Ιούλιο του 2014 έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον δήμαρχο για να θέσουμε το θέμα των παιδικών χαρών και χώρων πρασίνου, μετά από παράπονα συμπολιτών μας για επικίνδυνα σημεία σ’ αυτές. Επίσης ζητήσαμε συνάντηση και για άλλα θέματα ακόμα δύο φορές, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έγινε δυνατή, όχι εξαιτίας μας.

● Κάποιες εκδηλώσεις που κάναμε στο παρελθόν δεν τις κάνουμε πλέον, γιατί τις πραγματοποιούν σύλλογοι πιο ειδικευμένοι στο αντικείμενο, π.χ. γιορτή των παιδιών από συλλόγους γονέων.

 

Γενικά,

παραβρεθήκαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας σε ημερίδες και εκδηλώσεις άλλων συλλόγων και φορέων του δήμου, μέσα στα Πεύκα, αλλά και εκτός.

Για όλες τις εκδηλώσεις μας στάλθηκαν ηλεκτρονικά μηνύματα (2 φορές) σε όσους είχαν και τηλεφωνικά μηνύματα, καθώς και ενημέρωση σε σταθερά τηλέφωνα.

Επίσης, για κάποιες εκδηλώσεις ή θέματα του Δήμου (χωρίς μεσάζοντες, αιμοδοσία κλπ.) ενημερώσαμε με τον ίδιο τρόπο τα μέλη και τους φίλους μας.

Συνεχίσαμε τη συλλογή φαρμάκων, με τη βοήθεια των φαρμακείων ΡΟΖΗ και ΘΥΜΗ, όπου εκεί υπάρχουν αντίστοιχα κουτιά συλλογής, για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και το κοινωνικό φαρμακείο του δήμου.

Χρειάστηκε να αγοράσουμε δύο θερμαντικά σώματα για το κίμπο μας, κουρτινόξυλα, βαρελάκια για τον πάγο για τις εκδηλώσεις μας, σχάρες, δύο τέντες. Ευχαριστούμε τα μέλη μας για τις κουρτίνες, το σαλόνι, τον Η/Υ, βραστήρα, καφετέρια που μας χάρισαν.

Παραχωρήσαμε σε άλλους συλλόγους και στο δήμο τα τραπεζοκαθίσματα του συλλόγου μας, για τις δικές τους εκδηλώσεις.

Η ιστοσελίδα του Συλλόγου λειτουργεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια βελτίωσης. Το Δ.Σ. προβληματίστηκε και ασχολήθηκε με το θέμα και πρέπει να είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το επόμενο Δ.Σ. και ο Σύλλογος συνολικά.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι σχεδόν όλες οι αποφάσεις που πήραμε ήταν ομόφωνες.

 

ΠΕΥΚΟ- ΟΡΑΜΑ

Καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο χρόνων εργαστήκαμε με τη συντακτική επιτροπή (2-3 συνεδριάσεις ανά τεύχος) για συγκέντρωση ύλης, συγγραφή κειμένων, διορθώσεις, συλλογή χορηγιών, για την έκδοση οκτώ τευχών του περιοδικού ΠΕΥΚΟ-ΟΡΑΜΑ. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους επαγγελματίες των Πεύκων που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Τονίζουμε ότι όλη αυτή η διαδικασία της έκδοσης του περιοδικού γίνεται εθελοντικά σε βάρος του προσωπικού χρόνου του καθένα από τα μέλη μας.

Ο Σύλλογος δεν έχει άλλα έσοδα παρά μόνον τις συνδρομές των μελών του.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου στο Δ.Σ. και τη συντακτική επιτροπή για τη συνεργασία τους.

Τα ονόματά τους εμφανίζονται στην δεύτερη σελίδα του ΠΕΥΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ σε κάθε τεύχος. Αυτοί είναι οι: Α.Ακουαρόνε, Μ.Δελλαπόρτα, Φ.Ζέτου, Γ.Κατσίκη, Χ.Κατιρτζόγλου, Α.Κεχαγιά, Γ.Λιβάκα, Σ.Μαστρογεωργόπουλος, Κ.Μαυρίδης, Π.Τσορμπατζόγλου.

Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ που μας στηρίζουν στο έργο μας και ελπίζουμε και στο μέλλον να συνεχίσουν να στηρίζουν το σύλλογο.

 

Προγραμματισμός δράσεων για τον επόμενο χρόνο:

–       Έκδοση ΠΕΥΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ

–       Χορός και κοπή βασιλόπιτας

–       Αναδάσωση

–       Let’s do it Greece (Καθαρισμός οικισμού – πανελλαδική καμπάνια)

–       Γενέθλια συλλόγου

–       Ενημερωτική ομιλία για επίκαιρο θέμα

–       Γιορτή κάτω από τα άστρα

–       Εκδρομή

–       Βιβλιοπαρουσίαση

–       Αναβάθμιση ιστοσελίδας

–       Συνέχιση δράσεων για πρόσφυγες και μετανάστες

–       Έναρξη λειτουργίας δανειστικής βιβλιοθήκης και ανταλλαγής κινηματογραφικών ταινιών (DVD) μεταξύ των μελών του συλλόγου

Check Also

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ, που προέκυψε μετά τις εκλογές της 15ης Ιανουαρίου 2023 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *