Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση για τη διαπλάτυνση της οδού Παπανικολάου.

Χθες, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, έγινε με μεγάλη επιτυχία η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση κατοίκων του Δήμου Πεύκων με την παρουσία πολιτών και φορέων από τους γειτονικούς Δήμους με θέμα τη διάνοιξη της λεοφόρου Παπανικολάου, από τη στροφή Φιλύρου έως τον κόμβο του περιφερειακού. (Κ6)

Στην συνέλευση παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Πεύκων κ. Συμεωνίδη ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαθανασίου ο οποίος και προέβη σε κάποιες διευκρινήσεις σχετικές με την πορεία του έργου.

Το συμπέρασμα και η διαπίστωση που προέκυψε ήταν ότι, παρά τις διακηρύξεις της δημαρχίας των Πεύκων ότι το έργο βρίσκεται πριν την ολοκλήρωση του, στην ουσία είναι απολύτως μετέωρο, σχεδόν όπως ήταν πριν λίγα χρόνια.  Η κατάθεση της μελέτης ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΗΚΟΣ του δρόμου αυτού που ταλαιπωρεί καθημερινά χιλιάδες οδηγούς, δεν διασφαλίζει με κανένα τρόπο ούτε τη λύση του προβλήματος, ούτε τη χρηματοδότηση και δημοπράτηση του έργου που βρίσκονται στον αέρα.

Παρά το γεγονός ότι η διαπλάτυνση της Παπανικολάου ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ της στο κομμάτι αυτό, μήκους λιγότερου των 800 μέτρων, θα διευκολύνει προσωρινά την κυκλοφορία, ξεκαθαρίστηκε ότι το τεράστιο αυτό πρόβλημα θα λυθεί οριστικά μόνον αν ολοκληρωθεί η κατασκευή του κόμβου της Νεάπολης (Κ6).

Οι τοποθετήσεις των πολιτών των Πεύκων και το ψήφισμα που εκδόθηκε, βεβαιώνουν ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν εξαντλήσει τα όρια της υπομονής τους και είναι αποφασισμένοι να πάρουν την τύχη του δρόμου στα χέρια τους εκδηλώνοντας την αντίθεση τους στον εμπαιγμό με δυναμικές κινητοποιήσεις, πάντα στα πλαίσια του νόμου.

Να σημειωθεί ότι αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους συμμετέχοντες στη συνέλευση η αποχώρηση του κ. Αντιδημάρχου όπως και των άλλων συμβούλων της συμπολίτευσης πριν ακουσθούν οι απόψεις και οι αντιθέσεις των παραβρισκόμενων πολιτών.

Check Also

Βιβλιοπαρουσίαση του έργου των συγγραφέων ΛΕΝΑΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗ και ΣΙΜΟΥ ΟΦΛΙΔΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Το Δ.Σ. του Συλλόγου  κατοίκων Πεύκων ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ σας προσκαλεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *