Επιστολή προς τους κατοίκους των Πεύκων και των γύρω περιοχών

Κάτοικοι των Πεύκων και των γύρω περιοχών,

 

 

Στις 5 Νοεμβρίου 2008 οργανώσαμε συνέλευση με σκοπό τη συζήτηση και τις ενέργειες που έπρεπε να κάνουμε για να προχωρήσει η διαπλάτυνση της οδού Παπανικολάου, από τον κόμβο Κ6 της περιφερειακής μέχρι τη στροφή Φιλύρου.

            Στη συνέλευση αυτή παρενέβη η δημοτική αρχή δια του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Παπαθανασίου και μας διαβεβαίωσε ότι η μελέτη του έργου είχε ολοκληρωθεί, κατατέθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και απέμενε να ορισθεί η ημερομηνία δημοπράτησής του. Η ίδια ενημέρωση είχε γίνει και σ’ ολόκληρη την πόλη των Πεύκων με αεροπανό, φυλλάδια και αφίσες που είχαν κυκλοφορήσει.

Στη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε η πρώτη ανακρίβεια σε σχέση με τις διαβεβαιώσεις.  Ότι δηλαδή η μελέτη που υπήρχε αφορούσε στο μισό του δρόμου, από τον κόμβο της περιφερειακής μέχρι το ύψος των βενζινάδικων και μόνο.

            Στη συνέχεια και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης, στάλθηκαν επιστολές στους αρμόδιους φορείς, δηλαδή τη Νομαρχία, την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμαρχο Πεύκων, με τις οποίες τους ζητούσαμε εξηγήσεις για την πολύχρονη καθυστέρηση και την αθέτηση των υποσχέσεων που δόθηκαν ως προς την υλοποίηση του έργου αυτού.

Ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος απαξίωσαν να μας απαντήσουν. Αντίθετα η Περιφέρεια (Δ/νση Δημοσίων Έργων) γραπτά (επισυνάπτουμε την επιστολή) και προφορικά μας διαβεβαίωσε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΡΓΟ.

Ήταν φανερό ότι κι εδώ είχαμε μια δεύτερη ανακρίβεια (αν και η λέξη είναι επιεικής για να περιγράψει το γεγονός).

Ως είχαμε υποχρέωση, προτού δημοσιοποιήσουμε την επιστολή, την κοινοποιήσαμε στον Αντιδήμαρχο κ. Παπαθανασίου και του ζητήσαμε να μας εξηγήσει που βρίσκονταν η αλήθεια.  Παρά τις τηλεφωνικές και προφορικές διαβεβαιώσεις που είχαμε, ακόμη περιμένουμε την απάντηση που θα ξεκαθάριζε τα πράγματα. Αντί αυτών διαβάσαμε στο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού του κ. Δημάρχου «ΖΩ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ» ότι οι υπηρεσίες του Δήμου μας, κατέθεσαν κάποια μελέτη στον Τεχνικό Σύμβουλο του γραφείου του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας κ. Τσίγκρο και ότι αυτός την επέστρεψε, ως ελλιπή, ζητώντας κάποιες απαραίτητες προσθήκες και βελτιώσεις.  Μάλιστα ο κ. Τσίγκρος ήταν ενήμερος της επιστολής που λάβαμε από τη δ/νση δημοσίων έργων της Περιφέρειας και η οποία μας διαβεβαίωνε για την ανυπαρξία της συζητούμενης μελέτης, ενημέρωση την οποία δεν αμφισβήτησε.

Όλα τα παραπάνω τα συνάγουμε, καθώς η λογική της μη ενημέρωσης των πολιτών από τον κ. Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του είναι πάγια συμπεριφορά και γι’ αυτό διατηρούμε για την αλήθεια τους κάποιες επιφυλάξεις.

Όσον αφορά στην ουσία της υπόθεσης φαίνεται ότι είμαστε ακόμη στο σημείο της σύνταξης ολοκληρωμένης μελέτης και στη συνέχεια της ανεύρεσης της χρηματοδότησης του μισού της διαπλάτυνσης της οδού. 

Αν η περιφέρεια αναλάβει την υλοποίηση της κατασκευής, καθώς υπάρχει και πρόσφατη ενημέρωση από ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αράπογλου στον Υπουργό Περιβάλλοντος που δεν επιβεβαιώνει όλα αυτά, τότε ίσως ξεκινήσει ένα έργο που, ούτως ή άλλως, θα είναι «κολοβό».

Όσον αφορά, τέλος, την αξιοπιστία του Δημάρχου και των ανθρώπων του, ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην προκύπτει από τα πεπραγμένα τους στην υπόθεση της διάνοιξης της οδού Παπανικολάου…

 

Το Δ.Σ. του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ

Check Also

Κινητοποίηση για την ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των ΕΛΤΑ στα Πεύκα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/01,  12:00 Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ με ΚΟΙΜ. ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΦΑΝΑΡΙ) Εδώ και περίπου έναν μήνα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *