Τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη αλήθεια για την οδό Παπανικολάου

kapileia2

Δεν είναι στις προθέσεις μας να αντιδικούμε με τη Δημοτική   Αρχή της πόλης μας. Το θεωρούμε άχαρο και άδικο. Θα μπορούσαμε την, όποια, ενεργητικότητα μας να τη διοχετεύσουμε σε παραγωγικότερα και χρησιμότερα πράγματα. Αρκεί να μας αντιμετωπίζουν με τη σοβαρότητα και το σεβασμό που δικαιούμαστε. Όχι, προφανώς, εμάς αλλά το σύνολο των κατοίκων της περιοχής. Πράγμα που, δυστυχώς, δεν συμβαίνει.

Τουλάχιστον στο θέμα της διαπλάτυνσης της οδού Παπανικολάου, από τη στροφή Φιλύρου μέχρι την διασταύρωση με τον περιφερειακό, (κόμβος Κ6). Που να ξεκαθαρίσουμε ξανά ότι δεν λύνει οριστικά το πρόβλημα της κυκλοφορίας, αν δεν γίνει ταυτόχρονη παρέμβαση και στον επίμαχο κόμβο.

Στις φωτογραφίες και τα κείμενα που σας παραθέτουμε αποδεικνύεται όλη η αλήθεια.

Πριν από τη Συνέλευση που διοργάνωσε ο σύλλογος μας στις 5 Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου, ο Δήμαρχος κατέκλισε την πόλη μας με φυλλάδια, αφίσες και πανό που βεβαίωναν ότι:

«Η μελέτη του έργου ολοκληρώθηκε. Ακολουθεί η δημοπρασία», (βλέπε φωτογραφία πανό).

Σε επιστολές που στάλθηκαν από συμπολίτες μας στην Περιφέρεια, που φέρονταν ως εκτελεστής του έργου λάβαμε απάντηση, (αντίγραφο δημοσιεύουμε), όπου γίνεται απολύτως σαφές ότι «…μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί τέτοια μελέτη..»

Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρίας Αράπογλου στον υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ πήρε απάντηση μέσω της Νομαρχίας, την οποία μας κοινοποίησε, (δείτε αντίγραφο του εγγράφου), η οποία διευκρινίζει ότι:

«η Ν.Α.Θ. στο πρόγραμμα ΚΑΠ προέβλεπε και ενέταξε ποσό 150.000 ευρώ, προκειμένου να εκπονηθεί μελέτη διαπλάτυνσης, μέχρι τον κόμβο Φιλύρου, αφού βεβαίως προηγηθεί το έργο της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» που εμείς διευκρινίζουμε ότι είναι η διευθέτηση της Παπανικολάου από τον περιφερειακό μέχρι το ύψος των βενζινάδικων. Με άλλα λόγια… μύλος!!

Σε παράκληση μας στο Δήμο, γραπτή και προφορική για διευκρινήσεις, κανείς υπεύθυνος δεν μας απάντησε.

Εκείνο που αδυνατούμε τελικά να κατανοήσουμε, είναι ο λόγος για τον οποίο ο Δήμαρχος, αντί να συμπαραταχθεί με τους δημότες του, μια και η ευθύνη του για την μη υλοποίηση του έργου είναι σχετική, σε σχέση με την Κεντρική Εξουσία, στέκεται απέναντι τους και καλύπτει τους πραγματικούς ενόχους, πρώην και νυν.

Χρησιμοποιώντας αιτιάσεις και διαβεβαιώσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την αλήθεια. Κατηγορώντας μας μάλιστα για κακόβουλη και μηδενιστική κριτική του Δήμου..

Αγαπητοί συμπολίτες. Πολλοί μας κατηγορούν, και όχι άδικα, για αδιαφορία και αδράνεια για τα προβλήματα που μας ταλανίζουν καθημερινά.

Να μια ευκαιρία να τους αποδείξουμε ότι έχουν λάθος. Εμπρός να πάρουμε την τύχη του δρόμου αυτού στα χέρια μας.

Το Οικο-Όραμα

Check Also

ΠΕΥΚΟ-ΟΡΑΜΑ Δεκ 2020

Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ, Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά. Η πανδημία που βιώνουμε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *