ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ – 3 Απριλίου

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι δωρεάν προβολές της κινηματογραφικής μας λέσχης κάθε Κυριακή στις 20.00 στο πρώην δημαρχείο Πεύκων (οδός Ειρήνης).

Την Κυριακή 3 Απριλίου παρουσιάζεται η δεύτερη ταινία του αφιερώματος φιλμ νουάρ με την ταινία

the-big-sleep-poster“Ο μεγάλος ύπνος”

το απόλυτο φιλμ νουάρ του Χάουαρντ Χωκς με το μυθικό ζευγάρι Χάμφρεϋ Μπόγκαρτ – Λωρήν Μπακώλ

Σενάριο: Ουίλιαμ Φώκνερ (Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας)

Μουσική: Μαξ Στάινερ (3 βραβεία Όσκαρ)

Υπόθεση: Ο Μάρλοου, προσλαμβάνεται από τον στρατηγό Στέρνγουντ για να διαλευκάνει την υπόθεση εκβιασμού της άτακτης κόρης του Κάρμεν (Μάρθα Βίκερς), ενός επιπόλαιου υπερσεξουαλικού νυμφιδίου. Στην αναζήτηση της αλήθεια, ο Μάρλοου θα γνωρίσει την διαφθορά και την παρακμή της τάξης των αργόσχολων πλούσιων του Λ.Α., θα προσπαθήσει να ξεδιαλύνει έναν κυκεώνα δολοφονιών, δωροδοκιών, εξαφανίσεων, θα γνωρίσει την Βίβιαν Στέρνγουντ (Λωρήν Μπακώλ), μεγάλη αδελφή της Κάρμεν, μαζί θα φτάσουν στην πιο σκοτεινή άκρη του μυστηρίου, αλλά θα ζήσουν κι έναν σκληρό όσο και παθιασμένο έρωτα.

Ο Χάουαρντ Χοκς, ένας από τους σημαντικότερους αμερικανούς σκηνοθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου, είχε δήλωσει κάποτε πως «το μόνο που χρειάζεται μία ταινία για να είναι καλή είναι τρεις καλές σκηνές και καμμία κακή». Και δεν είχε καθόλου άδικο. Αν το καλοσκεφτούμε έχει επαληθευτεί το ρητό αυτό αναρίθμητες φορές έκτοτε. Η ειδοποιός διαφορά όμως τότε ήταν πως οι καλές σκηνές δεν βασίζονταν στην δράση ή στα εφέ αλλά στους χαρακτήρες τους και τα λόγια που ξεστόμιζαν.

Είσοδος ελεύθερη

 

Παράλληλα συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα για τους πρόσφυγες.

 

Check Also

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Νεάπολης-Συκεών – 24 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2024