Εκδήλωση του Οικο-Οράματος για τα διατροφικά σκάνδαλα.

 ceb4ceb9ceb1cf84cf81-cf83cebaceb1cebd

 Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ διοργάνωσε με επιτυχία, εκδήλωση-συζήτηση, στο αμφιθέατρο του 2ου Δημοτικού σχολείου στις 9 Ιουνίου, με θέμα «Διατροφικά σκάνδαλα.  Ποιος μας προστατεύει;» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Εισηγητές του θέματος ήταν ο κ. Ι. Βλέμμας, καθηγητής κτηνιατρικής και πρώην πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και ο κ. Ν. Τσεμπερλίδης, πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών.

Αναφέρθηκαν κατά σειρά στους επίσημους φορείς που, από τη μεριά της πολιτείας έχουν την ευθύνη του ελέγχου της ποιότητας των τροφίμων με στόχο την προστασία του καταναλωτή, ώστε να αποφεύγονται προβλήματα που σχετίζονται με προβλήματα κάθε είδους, κυρίως με αυτά που επιβαρύνουν ή και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του.

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για τα δικαιώματα των καταναλωτών, για τις οργανώσεις τους που τα προασπίζονται, όπως και για τους τρόπους που μπορούν οι καταναλωτές να διεκδικήσουν τα δικαιώματα αυτά.

Ακολούθησε ζωηρή συζήτηση, καθώς τα διατροφικό σκάνδαλο της νοθείας του ηλιελαίου ήταν στην επικαιρότητα και οι απορίες και ενστάσεις των παραβρισκόμενων πολλές.

 

 

 

 

 

 

Check Also

Βιβλιοπαρουσίαση του έργου των συγγραφέων ΛΕΝΑΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗ και ΣΙΜΟΥ ΟΦΛΙΔΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Το Δ.Σ. του Συλλόγου  κατοίκων Πεύκων ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ σας προσκαλεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *