Εκδήλωση Σχολείων “Το νερό … πολύτιμες σταγόνες.”

ceb3ceb9cebfcf81cf84ceae-cebdceb5cf81cebfcf8d-130509-0081«Το νερό ..πολύτιμες σταγόνες!», ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που οργάνωσε ο σύλλογος μας Οικο-Όραμα  και παρουσιάστηκε την Τετάρτη 13 Μαΐου στο αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων. Στην εκδήλωση αυτή πρωταγωνιστές ήταν μαθητές από όλα τα δημοτικά σχολεία και το γυμνάσιο των Πεύκων , που με τη βοήθεια των δασκάλων τους μας εξέπληξαν και μας μάγεψαν για άλλη μια φορά.

 Είναι αλήθεια πως όταν πέρσι για πρώτη φορά σκεφτήκαμε να οργανώσουμε την παρουσίαση κάποιων από τις εργασίες των μαθητών με θέμα την ανακύκλωση , δεν περιμέναμε τέτοια ενθουσιώδη ανταπόκριση από όλους τους εμπλεκόμενους  φορείς

μαθητές ,εκπαιδευτικούς και γονείς. Η επιτυχία της μας έκανε να υποσχεθούμε την επανάληψή της.

Φέτος λοιπόν επανήλθαμε με κεντρικό θέμα το νερό (και όχι μόνο αυτό), όπως ενημέρωνε η αφίσα  της εκδήλωσης.

Σε μια αίθουσα γεμάτη με πολίτες όλων των ηλικιών το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με μια σύντομη εισήγηση από τον κ. Θωμαρέης Γιώργο, μηχανικό της Ε.Υ.Α.Θ  και συντοπίτη μας , που αναφέρθηκε στη διαχρονική αξία του νερού και την ιστορία της διαχείρισής του στη Θεσσαλονίκη.

Αμέσως μετά οι μαθητές της Α2 τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου, μας παρουσίασαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο  Το ταξίδι της βροχούλας, ενώ οι μαθητές της ΣΤ2 τάξης του ίδιου σχολείου μας διάβασαν ποιήματά τους  και μας δήλωσαν με συνθήματα  πως Θα πούμε το νερό νεράκι.

Τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές της Δ τάξης του 4ου Δημ. Σχολείου με ένα απολαυστικό θεατρικό έργο με τίτλο Ραντεβού στη ..ρεματιά και την έδωσαν στη χορωδία των μαθητών του 2ου Δημ. Σχολείου που μας εντυπωσίασαν πραγματικά με τη φρεσκάδα των τραγουδιών και την άψογη εκτέλεσή τους.

 Στο μαγεμένο ρέμα  μας ξενάγησαν οι μαθητές της Δ2 τάξης του 1ου Δημ. Σχολείου με ένα αυτοσχέδιο θεατρικό έργο γεμάτο ζωάκια που αγωνίζονται να επιβιώσουν και παιδιά που υπόσχονται να τα σώσουν. Στο τέλος μαθητές της Περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου με εικόνες, βίντεο και power point μας μετέφεραν 38 χιλιόμετρα και κάτι… στο Χ.Υ.ΤΑ  Μαυροράχης  και μας πληροφόρησαν με έναν ξεχωριστό τρόπο για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και άλλα όμως περιβαλλοντικά θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν τη φετινή χρονιά.

Η εκδήλωση δε θα μπορούσε να έχει τέτοια μεγάλη επιτυχία αν δεν βοηθούσαν και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι αυτό.

 Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες  που πρόθυμα πήραν μέρος

Οι εκπαιδευτικοί ,που οργάνωσαν την παρουσίαση των θεμάτων τους.

Οι διευθυντές των σχολείων και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων με τη συνεργασία τους

Ο κ. Θωμαρέης Γιώργος  με την εισήγησή του.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κόσμο που βρίσκονταν στην αυλή και το διάδρομο του σχολείου, γιατί δεν υπήρχε χώρος στο αμφιθέατρο να καθίσουν, και με την ευκαιρία αυτή να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά την ανάγκη που έχει η πόλη μας από ένα πολιτιστικό κέντρο που  θα μπορεί να φιλοξενεί με αξιοπρέπεια κάθε είδους εκδηλώσεις πολιτισμού.

 Τάσος Κυριακίδης

Check Also

Βιβλιοπαρουσίαση του έργου των συγγραφέων ΛΕΝΑΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗ και ΣΙΜΟΥ ΟΦΛΙΔΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Το Δ.Σ. του Συλλόγου  κατοίκων Πεύκων ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ σας προσκαλεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *