Απολογισμός 2007-2009

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΙΚΟ-OΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 11/2007-11/2009

Οι δράσεις του Δ.Σ. συνοψίζονται στα παρακάτω:

Κατ’ αρχήν έγινε συνάντηση του νέου Δ.Σ. με τα παλιά Δ.Σ. για συμβουλές και βοήθεια για τις νέες δράσεις του συλλόγου.

Νοέμβριος 2007. Δενδροφύτευση στο Σέιχ-Σου (οργανωτής η Οικολογική Κίνηση Θεσ/νίκης).

Κοινοποίηση σε όλους τους φορείς και αρχές της πόλης του νέου Δ.Σ. και διάθεση για συνεργασία σε πολιτιστικά και περιβαλλοντικά κυρίως θέματα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών που επικρατούν στο Ρετζίκι.

Δεκέμβριος του 2007, συνάντηση με τη δημοτική αρχή και όλη την αντιπολίτευση. Κατάθεση γραπτού αιτήματος για παραχώρηση χώρου στέγασης και επίσπευση δημιουργίας πολιτιστικού χώρου στην πόλη μας

Ζητήσαμε να μοιράσουμε τον κανονισμό καθαριότητας που ο δήμος θα εκτύπωνε.

Ιανουάριος 2008. Συνάντηση με όλους τους φορείς των Πεύκων, για κοινό υπόμνημα προς το δήμο, εξεύρεσης στέγης και συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για αυτό. Δεν υπέγραψαν ο Αιμοδοτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Σκακιστικός, που έχουν λύσει το πρόβλημά τους με τη βοήθεια του δήμου. Το αίτημα αυτό συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από δύο μήνες, χωρίς να ενημερωθούμε, ώστε να παραβρισκόμαστε και μάλιστα σε μέρα και ώρα που ο σύλλογος μας είχε μια δική του εκδήλωση.  Επίσης και η πρόταση μας για τη διανομή του κανονισμού καθαριότητας απορρίφθηκε χωρίς δικαιολογία.

Συντάχθηκε ομάδα εργασίας για το κυκλοφοριακό με προτεραιότητα να ασχοληθεί με την εξωτερική περιφερειακή οδό. Επισκεφτήκαμε το Ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης (Φεβρουάριος 2008), από όπου πληροφορηθήκαμε, με χάρτες που εξασφαλίσαμε, την πορεία της εξωτερικής περιφερειακής οδού.  Καθώς οι υπεύθυνοι του Ρυθμιστικού μας ενημέρωσαν ότι το έργο βρίσκεται στα αρχικά του στάδια και η Εγνατία ΑΕ (κατασκευάστρια) αρνήθηκε να μας ενημερώσει αναβάλαμε τη διαδικασία για αργότερα. Αποφασίσαμε να περιμένουμε και να στρέψουμε την προσοχή μας στη διαπλάτυνση της οδού Παπανικολάου.  Για το σκοπό αυτό αναδείξαμε το θέμα του κυκλοφοριακού και της διαπλάτυνσης της Παπανικολάου στα τεύχη της εφημερίδας μας, όπως εξάλλου είχαν κάνει και προηγούμενα Δ.Σ.

Για το θέμα της ρύπανσης των ρεμάτων ξεκινήσαμε με επιστολή που στείλαμε στα σχολεία με στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών συμπολιτών μας.

Επίσκεψη στην ΕΥΑΘ που είχε μέχρι πρότινος την ευθύνη των ρεμάτων, η οποία όμως μας παρέπεμψε στην ΕΥΔΕ (ειδική υπηρεσία δημοσίων έργων).  Μας ενημέρωσαν, όπως και ο Δήμαρχος ότι δεν υπάρχουν επαρκή κονδύλια, αλλά, όπως και να έχει ο καθαρισμός των ρεμάτων έχει ενταχθεί στις δράσεις τους για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σε προσωπική μας αυτοψία σε δύο από τα μεγαλύτερα ρέματα της περιοχής, διαπιστώσαμε ότι η όποια, ακόμη και ασήμαντη, παρέμβαση, ήταν αδύνατον να γίνει χωρίς σημαντικούς πόρους, τόσο σε χρήματα όσο και σε ανθρώπους. Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ με τις πενιχρές δικές του δυνάμεις δεν θα μπορούσε να διεκπεραιώσει μια τέτοια πρωτοβουλία.  Μπορεί να κρατά το θέμα σε επικαιρότητα με συζητήσεις, καταγγελίες και πιέσεις προς τους υπεύθυνους.

Φεβρουάριος: συνάντηση με Οικολογική Κίνηση Χορτιάτη, συλλόγο κατοίκων της Αγίας Τριάδας και συλλόγο για την Προστασία των Κοινών Αγαθών και έγγραφη διαμαρτυρία για την παράνομη λειτουργία του ασβεστοποιείου Παστουρματζή.

Φεβρουάριος: διοργάνωση του ετήσιου χορού μας, ο οποίος είχε εντυπωσιακή επιτυχία με τη συμμετοχή πρωτοφανούς αριθμού μελών και φίλων του συλλόγου.

Τέλος Φεβρουαρίου: παρέμβαση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ζητάμε από το δήμαρχο να φροντίσει έγκαιρα να οργανώσει και ενημερώσει τους νέους της πόλης μας για τη συμμετοχή τους στα τοπικά συμβούλια νέων. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.

Αίτηση στη διεύθυνση αναδασώσεων και στο δασαρχείο για να μας πουν: α) ποιες είναι οι αναδασωτέες περιοχές στο δήμο μας, ποιες ανήκουν σε αυτόν και β) πότε και τι είδους δεντρύλλια θα μπορούσαν να μας προμηθεύσουν από το Φθινόπωρο. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμιά απάντηση.

Συνυπογράψαμε κείμενο διαμαρτυρίας της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης που αφορούσε στην οικοπεδοποίηση του Σέϊχ-Σου.

26 Μαρτίου 2008: εκδήλωση με θέμα «Δωρεά Οργάνων-μια προσφορά ζωής» με εισηγητές τη συμπολίτισσα γιατρό-αναισθησιολόγο Ελ. Γκέκα, τη συντονίστρια των μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κ. Ε. Καλλέργη και τον πρόεδρο του ΑΧΕΠΑ γιατρό Δημ. Γάκη.

16 Απριλίου 2008: εκδήλωση-παράσταση με μαθητές των σχολείων της πόλης μας με θέμα την ανακύκλωση.  Το ενδιαφέρον της εκδήλωσης και η επιτυχία της αποτυπώθηκαν στο πλήθος των μαθητών και γονέων που κατέκλυσαν το αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού.

Αρχές Μαΐου το Δ.Σ. αποφάσισε να αναλάβει ξανά την έκδοση της εφημερίδας μας ΠΕΥΚΟ-ΟΡΑΜΑ. Εγχείρημα δύσκολο, το πιο τολμηρό και το πλέον χρονοβόρο από όλα όσα τόλμησε το Δ.Σ. στη διάρκεια της ετήσιας θητείας του. Σελιδοποίηση, συλλογή ύλης, διαφημίσεις, εισπράξεις και πληρωμές και, ως ένα σημείο, διανομή της εφημερίδας (το μεγαλύτερο μέρος της διανομής ανατέθηκε σε ειδικό συνεργείο), περνά  από τα χέρια του Δ.Σ.  Ευτυχώς η «ανταμοιβή» είναι σημαντική. Εισπράξαμε σχεδόν 2000 ευρώ, αναγκαίο ποσό για το ταμείο μας.

5 Μαΐου: το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ προσκάλεσε τον Άρη Παπανικολάου για να παρουσιάσει τους «Ρυθμούς της Γης». Συνδιοργάνωση με τη μουσική σχολή «Σείριος» και χορηγία του Δήμου, ήταν μια άλλη άποψη για τα μουσικά πράγματα και προσελκύοντας πλήθος ακροατών.

Μέσα Μαΐου συμμετοχή στην πρωτοβουλία των μαθητών και του Δήμου για τον καθαρισμό του δάσους του Δελασάλ. Η επετειακή, πλέον, εκδήλωση χρειάζεται να αναβαθμιστεί.

1η Ιουνίου 2008: γιορτή για τα γενέθλια του συλλόγου στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας.

Ιούνιος: καταγγελία στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας για μπάζωμα ρέματος στον οικισμό «Πηγών», μετά από ενημέρωση που είχαμε από κατοίκους της περιοχής.

9 Ιουνίου: Εκδήλωση «διατροφικά σκάνδαλα, ποιος μας προστατεύει», με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος. Εισηγητές ήταν ο Ι. Βλέμμας, καθηγητής Κτηνιατρικής, πρ. πρόεδρος Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και ο Ν. Τσεμπερλίδης, πρόεδρος Κέντρου Προστασίας Καταναλωτή. Ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση που ακολούθησε την εισήγηση των δύο καλεσμένων.

Τέλη Αυγούστου: συμμετοχή στην ενημερωτική σύσκεψη των περιβαλλοντικών φορέων του νομού, που κάλεσε η νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

31 Αυγούστου: θάνατος του μέλους του Δ.Σ.  Γιώργου Αναγνώστου στη μνήμη του οποίου καταθέσαμε 100 ευρώ στο παιδικό χωριό Β. Ελλάδος.

5 Σεπτεμβρίου 2008: «Γιορτή κάτω από τα άστρα» με εξαιρετική επιτυχία, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, κυρίως από τη δημοτική αρχή παρόλο που ήταν και χορηγός μας.  Κατά γενική ομολογία η εκδήλωση «θύμιζε κάτι από τα παλιά», όπως ανέφεραν πολλοί. Τα τρόφιμα που περίσσεψαν δόθηκαν στο συσσίτιο απόρων του Αγ. Χαράλαμπου στις Συκιές.

Το μήνα Σεπτέμβριο είχαμε επίσης:

Κλήση του πρώτου αναπληρωματικού μέλους κ. Λέφα Δημήτρη να καλύψει τη θέση του αποβιώσαντα συναδέλφου κ. Γιώργου Αναγνώστου.

Κατάθεση στο ΥΜΑΘ αναλυτικής οικονομοτεχνικής πρότασης για την υλοποίηση σχεδίου μας για δράση που σχετίζεται με την ανακύκλωση υλικών-κατάργηση πλαστικών σακουλών. Η τύχη της πρότασης αγνοείται!

Ενημέρωση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας για αυτοψία του μπαζώματος του ρέματος που είχαμε καταγγείλει.  Αποτέλεσμα: εντολή της υπηρεσίας προς το Δήμο μας να μεταφέρει τα μπάζα που ρίχτηκαν στο συγκεκριμένο σημείο του ρέματος και να το αποκαταστήσει στην προηγούμενη κατάστασή του.

Τέλος Οκτωβρίου 2008 ειδοποιηθήκαμε από το Δήμο να πάρουμε μέρος σε σύσκεψη στο Δημαρχείο, μαζί με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης μας, για να συζητήσουμε το σχέδιο Επιχειρησιακού Προγράμματος που καταρτίσθηκε από γραφείο συμβούλων και για το οποίο δεν είχαμε καμία πληροφόρηση ούτε καν μέσω της πρόσκλησης που λάβαμε την τελευταία στιγμή. Παρόλα αυτά προλάβαμε να ενημερωθούμε μετά από προσωπικό μας ενδιαφέρον και κατά την ημέρα της συζήτησης ήμασταν οι μόνοι που και πλήρη ενημέρωση είχαμε και μια σειρά από προτάσεις καταθέσαμε.

Δυστυχώς η αντιμετώπιση της παρέμβασης μας αυτής δεν ήταν καθόλου φιλική, χαρακτηριστήκαμε μάλιστα «εισαγγελείς» και κακόπιστοι!  Ένα ακόμη δείγμα της δουλειάς που κάνουμε και η οποία όταν δεν κολακεύει ή έστω δε στηρίζει τα έργα και τις ημέρες του Δημάρχου θεωρείται ότι τον αντιπολιτεύεται.

Η αντιμετώπιση μας αυτή αναδείχτηκε σε όλο της το μεγαλείο με την εκδήλωση που διοργανώσαμε για το θέμα της διάνοιξης της οδού Παπανικολάου, από τη στροφή Φιλύρου μέχρι τον κόμβο της περιφερειακής.

Η αντίδραση του Δημάρχου, με τα αεροπανώ,  τις αφίσες και τα φυλλάδια, δίπλα και κόντρα στα δικά μας, η απαξιωτική όσο και προσβλητική αλληλογραφία η γεμάτη από χαρακτηρισμούς, («λαϊκιστές» που  ως σκοπό έχουν τη «στείρα αντιπολίτευση» και που χρησιμοποιούν γι’ αυτό «ασύδοτη καπηλεία») αποδεικνύουν του λόγου το ασφαλές.

Εμείς στο ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ τα αφήνουμε όλα αυτά στην κρίση των συμπολιτών μας. Όμως η τέτοιου είδους αντιμετώπισή μας από τη δημοτική εξουσία έχει και τα καλά της.

Πριν δεκαπέντε περίπου μέρες ζητήσαμε εγγράφως από το Δήμο να δεντροφυτεύσουμε, με δικές μας δαπάνες και εργασία, μια μικρή έκταση απέναντι από το πάρκο της οδού Ειρήνης, μετά από αίτημα κατοίκων της περιοχής.

Στις 18 Νοεμβρίου, σε γραπτή απάντησή του ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι έτσι κι αλλιώς ήταν στις προθέσεις του να δεντροφυτέψει τη συγκεκριμένη, όπως και άλλες, περιοχές του Δήμου, άρα η πρωτοβουλία μας, για την οποία μας ευχαριστεί, δεν είχε νόημα.  Πρότεινε μάλιστα να βοηθήσουμε τη δενδροφύτευση με την παρουσία μας μια και αυτός έχει ήδη παραγγείλει τα δέντρα τα οποία και θα φυτέψει το πρώτο πενθήμερο του Δεκεμβρίου, πράγμα βεβαίως που δεν συνέβη.

16 Νοεμβρίου το μέλος του Δ.Σ.  κ. Δημήτρης Λέφας υπέβαλε την παραίτηση του για προσωπικούς λόγους, ο δε επόμενος αναπληρωματικός κ. Δημήτρης Θαλασσινός δε δέχτηκε να καλύψει την κενή θέση επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Καταθέσαμε γραπτό αίτημα στο Δήμο να έρθει σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της ρύπανσης των ρεμάτων, με αφορμή την γνωστή πρωτοβουλία των δύο συμπολιτών μας.

Επίσης συνυπογράψαμε με το σύλλογο των κατοίκων της Αγίας Τριάδας, αιτήσεις προς το Δήμο Χορτιάτη και τη Διεύθυνση Υγιεινής Θεσσαλονίκης, για να εξετασθεί η ποιότητα νερού ύδρευσης του οικισμού Γούδα.

Στην απολογιστική Γ.Σ. του Νοεμβρίου του 2008 ο κ.Αθήτσος παραιτήθηκε από το Δ.Σ. και σύμφωνα με το καταστατικό συνεχίσαμε να  λειτουργούμε με τρία μέλη.

Συμμετείχαμε στη δενδροφύτευση στις 14 Δεκεμβρίου 2008 στο Σέιχ-Σου με συνδιοργανωτές τις περιβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις Θεσσαλονίκης.

Τον ίδιο μήνα πήραμε μέρος στη δενδροφύτευση στα Πεύκα, δίπλα στα νέα κοιμητήρια που διοργάνωσε ο Δήμος σε μικρή έκταση και με μικρή επιτυχία  έκτασης εξαιτίας του δύσκολου εδάφους, αλλά και μη συμμετοχής, λόγω κυρίως της κακής οργάνωσης.

Αναβαθμίσαμε την ιστοσελίδα  του συλλόγου που τώρα έχει νέες δυνατότητες.

Φεβρουάριος 27, 2009. Χορός αποκριάτικος με λάτιν χορευτές και μουσική + λαϊκή στο Κτήμα ΕΛ στο Χορτιάτη.

Συμμετείχαμε στην ημερίδα του Δικτύου Κινήσεων Θεσσαλονίκης «Δημόσια συζήτηση γενικού πολεοδομικού σχεδίου» στις 9.2.2009.

Σύσταση επιτροπής περιβάλλοντος από τους κ. Μ.Πυροβέτση, Α.Μακρή, Δ.Κοκκινοπλίτη, Α.Λαμπρίδη και τα μέλη του Δ.Σ.

Συναντήσεις με φορείς των Πεύκων μετά από πρόσκληση του συλλόγου ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ για την ανέγερση εκκλησιαστικού λυκείου σε δασική έκταση.  Εκτός από τη νομική ασάφεια για το νόμιμο ή όχι του αποχαρακτηρισμού, θέμα το οποίο ανέδειξε ο σύλλογος μας μετά από έρευνα που έκανε επισκεπτόμενος την διεύθυνση γεωργίας, την αντίστοιχη των δασών του νομού μας, όπως και το Δ.Σ. του δικηγορικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης, η πρωτοβουλία δεν προχώρησε με ευθύνη του συλλόγου «Μάνος Λοϊζος» που είχε και την πρωτοβουλία για τη δράση αυτή.  Στο θέμα αυτό πρέπει ο σύλλογος μας να επανέλθει.

Σχετικά με τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων της Παπανικολάου, επισημάναμε επαλειμμένα την έλλειψη διαδρόμου τυφλών, αλλά μας απάντησαν ότι δεν το σκέφτηκαν και ότι το πεζοδρόμιο δεν είναι αρκετά φαρδύ.

Εκδήλωση με τα σχολεία στις 14.5.09 με θέμα «Νερό-Πολύτιμες σταγόνες» με θέατρο, χορωδίες, δρώμενα.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τους συλλόγους «Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης» και «Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης» με θέμα «Ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία του δάσους του Σέιχ-Σου. Ομιλητές ο κ.Θ.Ζάγκας, αναπλ. καθηγητής δασολογίας, ο κ.Θ.Τζιούμπας, μέλος της επιτροπής για την προστασία του Σέιχ-Σου και ο κ. Ι. Παπαγιάννης, δικηγόρος γνωστός για τους περιβαλλοντικούς του αγώνες.

Καταγγελία στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας, στο Δήμο  Πεύκων και στην Αστυνομία για το μπάζωμα του Ξηροποτάμου (περιοχή Νερομύλων) και ρέματος στον οικισμό Πηγών (για 2η φορά). Η παρέμβασή μας ήταν αποτελεσματική, γιατί και στις δύο περιπτώσεις αποκαταστάθηκαν σχεδόν τα ρέματα από το Δήμο, μετά από εντολή της νομαρχίας η οποία τον απείλησε με πρόστιμο.

Για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις του κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ, με σταντ.

Εκδήλωση «Γιορτή κάτω από τ’ άστρα» στο πάρκο Ακρόπολης με ζωντανή μουσική (11 Σεπτεμβρίου 2009). Ο καιρός μας τα χάλασε και δεν είχαμε μεγάλη συμμετοχή.

Το αίτημά μας για στέγη, που επανειλημμένα θέσαμε στο Δήμο, από τους χώρους που διαθέτει δεν έγινε δεκτό. Μόνο χρήση χώρου για συνεδριάσεις του Δ.Σ. μας παραχώρησε κι αυτό για επιλεγμένες μέρες της εβδομάδας. Μας υποσχέθηκε ότι όταν γίνει το λύκειο θα μας δώσει ένα kibo για γραφεία, στο χώρο που στεγαζόταν το λύκειο.  Θα πρέπει ο σύλλογος, και στο θέμα αυτό να επανέλθει.

Το Κυκλοφοριακό αποτέλεσε ένα σημαντικό στόχο της δράσης μας. Το Γενάρη στείλαμε ηλεκτρονικά την απαντητική επιστολή της περιφέρειας στα μέλη μας, όπου μας πληροφορούσε ότι δεν είχε κατατεθεί καμιά μελέτη στην υπηρεσία τους για έργο στα Πεύκα,. Επίσης λίγο αργότερα, μοιράσαμε φυλλάδιο σε όλη την πόλη, με την παραπάνω επιστολή, την επιστολή της Νομαρχίας για το θέμα, καθώς και δικό μας κείμενο για ενημέρωση. Συστήσαμε επιτροπή από συμπολίτες μας, ως επιτροπή δρόμου, και συναντήσαμε το δήμαρχο (21.5) για να μας ενημερώσει για το θέμα. Η μελέτη που είχε καταθέσει ο Δήμος στον κ. Τσίγκρο τεχνικό υπεύθυνο στο γραφείο του περιφερειάρχη, επιστράφηκε ως ελλιπής και αφού συμπληρώθηκε κατατέθηκε πάλι το Δεκέμβριο. Αλλά πάλι η περιβαλλοντική μελέτη ήθελε συμπλήρωση, μια και πρέπει να γνωμοδοτήσει η δ/νση δασών, η αρχαιολογία κλπ. Μέχρι τον Ιούνιο θα έληγε και αυτή η διαδικασία. Μας είπε ο Δήμαρχος ότι εάν μέχρι το Σεπτέμβριο δεν εγκριθεί η μελέτη, πρώτος αυτός θα βγει μπροστά και θα κλείνει το δρόμο μια μέρα τη βδομάδα. Στη συνέχεια έγινε συνάντηση του Δημάρχου με την εταιρία ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. στην οποία μας προσκάλεσε να παραβρεθούμε, όπου μας είπαν ότι το κομμάτι από την περιφερειακή μέχρι τα ΚΟΥ-ΚΟΥ θα γίνει με την παραπάνω μελέτη, για το άλλο τμήμα (ΚΟΥ-ΚΟΥ – στρ.Φιλύρου) χρειάζεται η δραστηριοποίηση της νομαρχίας.

Στις 12/10/09 η επιτροπή έκανε ακόμη μια συνάντηση με το Δήμαρχο, όπου μας είπε ότι λόγω των εθνικών εκλογών θα αλλάξει ο περιφερειάρχης και άρα περιμένουμε το νέο να ενημερωθεί και μετά θα ενεργήσουμε ανάλογα.  Τις μέρες αυτές ο δήμαρχος πληροφόρησε τους πολίτες ότι το έργο θα ξεκινήσει να υλοποιείται, με δαπάνες της Εγνατία ΑΕ μέσα στο Νοέμβριο.  Ίδωμεν.

Μαζί με το δήμο Πεύκων, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και τον ΣΚΑΪ συμμετείχαμε (και στη διοργάνωση και στο συντονισμό) στη δενδροφύτευση της 15ης Νοεμβρίου 2009 σε περιοχές του δήμου μας. Η δενδροφύτευση θα συνεχιστεί, γιατί δεν προλάβαμε να καλύψουμε όλη την περιοχή που πρέπει και καλούμε όλους εσάς να συμμετάσχετε στην προσπάθεια, για να περιβάλλουμε την πόλη μας με μια νέα ζώνη πρασίνου.

Εφημερίδα. Συνεχίστηκε κανονικά η έκδοση της εφημερίδας «ΠΕΥΚΟ-ΟΡΑΜΑ» με συνεργασίες με φορείς, σχολεία, μαθητές και προπάντων τη στήριξη των επαγγελματιών της πόλης μας, τους οποίους και ευχαριστούμε, γιατί χωρίς τη στήριξή τους δε θα ήταν δυνατό να εκδοθεί η εφημερίδα και η οποία μας φέρνει και τα κυρίως έσοδα του συλλόγου.

Για το θέμα της εφημερίδας, έχοντας και το συνολικό οικονομικό όφελος που κυμαίνεται περί τις 5.000 ευρώ αξίζει να αναφερθούμε ιδιαίτερα, καθώς υπάρχουν κι άλλα οφέλη, όπως το μεγαλύτερο τιράζ, η διανομή της σε περισσότερους συμπολίτες μας, η έγκαιρη έκδοση της και η εξ αυτού μεγαλύτερη αξιοπιστία απέναντι στους διαφημιζόμενους, η αναβάθμιση της ύλης και η συμμετοχή σε αυτήν και άλλων συντακτών, κτλ. Όλα αυτά είναι κατανοητό ότι στοιχίζουν σε κόπο και ταλαιπωρία σημαντική που όμως το Δ.Σ. ανέλαβε χωρίς διαμαρτυρίες.

Επίσης χρειάζεται αναφορά στο γεγονός ότι στις παρεμβάσεις του Δήμου τόσο στα ρέματα όσο και στη δεντροφύτευση και την υλοποίηση, της διαπλάτυνσης της Παπανικολάου, εφόσον γίνει, η δυναμική παρέμβαση του συλλόγου και η πίεση που άσκησε, ήταν καταλυτική και αποδεικνύει  τη δυναμική της κοινωνίας των πολιτών. Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί ότι τις διαμαρτυρίες μας τις απευθύναμε, συχνά, και προς το συνήγορο του πολίτη, όπως αυτές για τα ρέματα και για την αποβολή από την επιτροπή περιβάλλοντος που σύστησε ο Δήμαρχος, του προέδρου του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ,  πράγμα που ανάγκαζε και το δήμαρχο και τις άλλες υπηρεσίες να μας αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη προσοχή.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ

Check Also

Γενική Συνέλευση και Εκλογές του Συλλόγου ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ, Εξαιτίας της μη απαρτίας κατά την πρώτη Γενική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *