ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟ-OΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 11/2009-11/2011

Η πρώτη δράση μετά τη σύσταση σε σώμα του νέου Δ.Σ. ήταν η αποστολή επιστολών στους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς και συλλόγους, στους γειτονικούς δήμους, στη Νομαρχία και στην Περιφέρεια με τη σύνθεση του νέου Δ.Σ., τους στόχους του Συλλόγου  και την πρόθεσή μας  για συνεργασία.

Δεκέμβριος: την 1η Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. με το Δήμαρχο Πεύκων κ. Συμεωνίδη στον οποίο τέθηκε το θέμα της στέγασης του Συλλόγου και  προβλήματα σχετικά με τον Κανονισμό Καθαριότητας, ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου, των έργων διαπλάτυνσης της Παπανικολάου, της  κατασκευής πεζοδρομίων, των έργων στο πάρκο-δάσος του Δελασάλ, της πυροπροστασίας του Δήμου, των προγραμμάτων ανακύκλωσης, της προστασίας και  πρόσβασης στο Σέιχ-Σου, των δενδροφυτεύσεων, της περίθαλψης αδέσποτων σκύλων και της γενικότερης συνεργασίας του Συλλόγου με το Δήμο. Ο Δήμαρχος πρότεινε τη παραχώρηση ενός γραφείου στο χώρο των προγραμμάτων πολιτισμού για δύο ημέρες την εβδομάδα. Επίσης δεσμεύτηκε στα εξής: στη συμμετοχή της Προέδρου στην επιτροπή παρακολούθησης των έργων στο Πάρκο Δελασάλ, στην κατασκευή ξύλινης γέφυρας για σύνδεση με το Σέιχ-Σου και στην πραγματοποίηση δενδροφυτεύσεων.

Έγινε παρέμβαση στη συνεργασία του Δήμου Πεύκων με  το ΣΥΠΠΑΖΑΘ (Σύνδεσμο Παροχής Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης), τονίζοντας την έλλειψη  αξιοπιστίας στο  σύστημα ελέγχου περίθαλψης των αδέσποτων ζώων, άλλα σχετικά προβλήματα και προτείνοντας λύσεις.

Τη 16η Δεκεμβρίου έγινε συνάντηση, στην Κορυφή, του Δ.Σ. με μέλη του Συλλόγου που διετέλεσαν κατά το παρελθόν μέλη Διοικητικών Συμβουλίων για να τους/τις εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας, για προγραμματισμό, συζήτηση και κοινές δράσεις.

Συμμετείχαμε στην ανοικτή διαβούλευση στους Δήμους Πεύκων & Χορτιάτη για το προτεινόμενο έργο της νέας εξωτερικής περιφερειακής οδού από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. και τις επιπτώσεις της στους παραπάνω Δήμους.

Ιανουάριος 2010: τη 10η Ιανουαρίου  παρουσιάσαμε  4σέλιδη μελέτη «Παρατηρήσεις επί της Προτεινόμενης Κατασκευής της Νέας Εξωτερικής Περιφερειακής Οδού», όπου καταγράφηκαν οι πιθανές επιπτώσεις  της στο περιβάλλον, την κοινωνία και οικονομία του Δήμου μας. Το κείμενο απεστάλη στο Δήμο, στην Εγνατία ΑΕ, και δημοσιεύθηκε στο ΠΕΥΚΟ-ΟΡΑΜΑ. Κατά τον ίδιο μήνα έγιναν παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς για  θέματα σχετικά με την υλοτόμηση δένδρων στα ρέματα, την ανακύκλωση ηλεκτρικών ειδών και προβλήματα από αδέσποτα σκυλιά που μας καταγγέλθηκαν.

Φεβρουάριος: την 1η Φεβρουαρίου  διοργανώσαμε εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο με θέμα «Ποιο είναι το μέλλον του πλανήτη μας; Συμπεράσματα και προοπτικές από την Κοπεγχάγη». Εισηγητές ήταν ο Ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος και ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ Δημήτρης Μελάς.

Μάρτιος: το  Δ.Σ. ασχολήθηκε με την αναβάθμιση των λειτουργιών του. Αποφάσισε για τις ανάγκες του να αγοράσει φορητό Η/Υ και κινητό τηλέφωνο. Ανέθεσε τη διανομή του περιοδικού στη Delta Post και άλλαξε την Τράπεζα, όπου διατηρεί λογαριασμό καταθέσεων (η Eurobank χρέωνε μηνιαίως ποσό για μη κινούμενο λογ/σμό καταθέσεων). Ασχολήθηκε επίσης με την ηλεκτρονική επικοινωνία με τα μέλη και με τη  λειτουργία της Ιστοσελίδας του Συλλόγου.

Έγινε παρέμβαση στο Δήμο και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας, μετά από καταγγελίες, για μπάζωμα ρέματος και για αυθαίρετες κατασκευές εκ μέρους των προσκόπων σε οικόπεδο του Δήμου. Είχε επίσης ενεργή παρουσία με ομιλία και παρέμβαση σε εκδήλωση των Οικολόγων–Πράσινων με θέμα: «Σέιχ–Σου: η σημερινή κατάσταση και το μέλλον του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης».

Την 7η  Μαρτίου συμμετείχαμε στη δενδροφύτευση που διοργάνωσε ο Δήμος σε έκταση απέναντι από το Ψυχολογικό Κέντρο.

Την 25η  Μαρτίου συμμετείχαμε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου με κατάθεση στεφάνου. Την 27η  Μαρτίου συνδιοργανώσαμε με τον «Σείριο» μουσική εκδήλωση στο Δελασάλ με τον Μυριανθούς, νεαρό Κύπριο τραγουδιστή και χορωδία.

Απρίλιος: έγινε εκκαθάριση του Αρχείου των Μελών του Συλλόγου. Μέλη θεωρούνται πλέον όσοι  έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά μέχρι και το 2010, ενώ διαγράφονται όσοι χρωστούν πάνω από 10 έτη.

Μάιος: το Δ.Σ. συμμετείχε στη Συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου  για το σχέδιο «Καλλικράτη», καθώς και στις αντίστοιχες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι  Δήμοι Πεύκων και Χορτιάτη.

Την 16η Μαΐου πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, εκδρομή στην λίμνη Κερκίνη και επίσκεψη στο βιότοπο αναπαραγωγής των πουλιών με βάρκες.

Την 30η  Μαΐου  γιορτάσαμε τα  16  γενέθλια  του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ στην Αγία Τριάδα με συμμετοχή  άνω των 100 ατόμων και με ποικιλία φαγητών που ετοίμασαν  τα μέλη μας. Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ πρόσφερε σουβλάκια, ποτά και τηΝ τούρτα.

Ιούνιος: στις 17, μετά από αίτημα του Δ.Σ., πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Πεύκων με αντικείμενο την πυροπροστασία του οικισμού. Επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης του οικισμού, λείπουν άμεσα μέτρα πυρόσβεσης (κρουνοί, εργαλεία, νερό κλπ.), η παροχή νερού διακόπτεται από τη ΔΕΗ κατά την πυρκαγιά, ενώ στο δάσος έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες ποσότητες ξηρής φυτικής (καύσιμης) ύλης.

Αποφασίστηκε, σε συνεργασία με το Δήμο, να οργανωθεί εκδήλωση στις 12 Ιουλίου στον υπαίθριο χώρο του Δελασάλ με  ομιλητές δασολόγο και εκπρόσωπο της πυροσβεστικής. Επισημάνθηκε επίσης το ειδικό πρόβλημα της περιοχής Ακροπόλεως, όπου, αν υπάρξει διακοπή ρεύματος δε λειτουργεί το πιεστικό μηχάνημα και σταματάει η παροχή νερού λόγω υψομέτρου. Η προγραμματισμένη εκδήλωση τελικά ματαιώθηκε από μέρους του Δήμου στις αρχές Ιουλίου παρ’ όλες τις ετοιμασίες μας.

Ιούλιος: η Πρόεδρος  συγκέντρωσε 55 υπογραφές κατοίκων από την περιοχή της Ακροπόλεως σε κείμενο που ζητούσε από την ΕΥΑΘ την εγκατάσταση πετρελαιοκίνητων γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος. Το αίτημά μας παραδόθηκε στην ΕΥΑΘ την 5η Ιουλίου, έγινε αποδεκτό και λίγους μήνες αργότερα τοποθετήθηκε ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος στη δεξαμενή του οικισμού. Ευχαριστούμε το μέλος μας Γ. Θωμαρέη για τη συμβολή του  στην επίλυση αυτού του προβλήματος.

Αύγουστος: Προετοιμασία διοργάνωσης της εκδήλωσης «Γιορτή κάτω από τα Άστρα». Αναζήτηση χορηγών εκδήλωσης, μουσικού σχήματος, τραπεζοκαθισμάτων κλπ. Έγκριση ερωτηματολογίου σε υποψήφιους δημάρχους, αποστολή SMS, email κλπ.

Σεπτέμβριος: την 10η Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή του Συλλόγου «Γιορτή Κάτω από τα Άστρα». Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και το επίπεδο της εκδήλωσης πολύ ικανοποιητικό. Διαπιστώθηκε έλλειψη τραπεζοκαθισμάτων.

Οκτώβριος: μετά από πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης συμμετείχαμε μαζί με άλλους φορείς στην ίδρυση του Παρατηρητηρίου για το Περιβάλλον.

Ο Ν. Κατσίκης παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ και  Ταμία, εξαιτίας της υπερβολικής ενασχόλησής του με τη νέα του εργασία. Ταμίας ορίστηκε το αναπληρωματικό μέλος Γιάννης Κουκόπουλος.

Την 28η Οκτωβρίου συμμετείχαμε στον εορτασμό με κατάθεση στεφάνου.

Νοέμβριος: τη 18η Νοεμβρίου, η Πρόεδρος κλήθηκε και συμμετείχε με  παρέμβασή της στην Ενημερωτική Συνάντηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης για το Σέιχ-Σου «Προστασία και αναβάθμιση περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης».

Την 23η το Δ.Σ. συμμετείχε με παρέμβαση στην Ημερίδα του Ο.Ρ.Θ. «Δράσεις & Αποτελέσματα του έργου: Προστασία & Αναβάθμιση του Περιαστικού Δάσους Θεσσαλονίκης».

Την 28η έγινε η Ετήσια Απολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου.

Δεκέμβριος: την 12η Δεκεμβρίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού,  οργανώσαμε εκδήλωση για την ενίσχυση του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού». Ήταν μία επιτυχής συνεργασία φορέων, δασκάλων, μαθητών και γονέων. Τα έσοδα ανήλθαν στο ποσό των 1500 ευρώ και δόθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ιανουάριος 2011: την 20η, μετά από αίτημα του ΔΣ έγινε συνάντηση με το Δήμαρχο Σ. Δανιηλίδη, τον Αντιδήμαρχο Α. Σιμητόπουλο και την επικεφαλής της Δημοτικής Ενότητας Κ. Αμοιρίδου. Το ΔΣ έθεσε τα θέματα και αιτήματα που επί χρόνια απασχολούν το Σύλλογο για τα Πεύκα και ο Δήμαρχος αποδεχόμενός τα, δεσμεύτηκε για επίλυσή τους. Τα αποτελέσματα της συνάντησης κρίνονται θετικά.

Την 23η, διοργανώσαμε εκδρομή στο Καλοχώρι και στις εκβολές του Αξιού, όπου έγινε ξενάγηση από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, με μεταφορικό μέσο του Φορέα.

Συμμετείχαμε επίσης, με παρέμβαση, σε εκδήλωση του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Την 28η  Ιανουαρίου έγινε ο ετήσιος χορός και η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου στην Κορυφή.

Φεβρουάριος: την 9η, στα πλαίσια της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσε ο Δήμος, οργανώθηκε από το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ μαζί με συλλόγους των Πεύκων διάλεξη στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο με θέματα: 1. Αιμοδοσία (εισηγήτρια ιατρός Δρ. Παπαϊωάννου ) και  2. Δωρεά οργάνων σώματος (εισηγητής ιατρός Δρ. Γάκης)

Τη 12η, συμμετείχαμε ενεργά στην  εθελοντική αιμοδοσία στο πρώην Δημαρχείο Πεύκων.

Μετά από απόφαση του ΔΣ, στα πλαίσια της συνεργασίας με το Δήμο, συγκεντρώσαμε υπογραφές για τη δημιουργία καταστήματος ΕΛΤΑ στα Πεύκα και για την υπογειοποίηση καλωδίων υπερυψηλής τάσης στα όρια του οικισμού από την ΔΕΗ.

Την 20η,  ανταποκρινόμενοι σε αίτημα του Δήμαρχου κ. Δανιηλίδη, υποβάλαμε σε Δήμο και Δημοτική Ενότητα τις προτάσεις μας για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2011.

Την 25η, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων συμμετείχαμε στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου για τη δημόσια διαβούλευση σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Οικον. Έτους 2011.

Μάρτιος: Προώθηση Συνεπιβατισμού στα Πεύκα.

Μετά από καταγγελία πολίτη, έγινε διερεύνηση για καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Την 20η, κατατέθηκαν στο Δήμο οι  υπογραφές (άνω των 500) για υπογειοποίηση καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ και για λειτουργία υποκαταστήματος ΕΛΤΑ στα Πεύκα.

Την 24η, έγινε η δεύτερη συνάντηση του ΔΣ με το Δήμαρχο, παρουσία μελών. Εκτός του Δημάρχου παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σιμητόπουλος, Βαρσάμης και Ζωγόγιαννης, τα μέλη της Δημοτικής Ενότητας κυρίες Αμοιρίδου, Δελλαπόρτα και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικολόπουλος. Τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση αφορούσαν: στην πορεία των έργων στο Δελασάλ., βελτίωση πρόσβασης στην υπάρχουσα πεζογέφυρα προς Σέιχ-Σου, αναζήτηση κατάλληλης περιοχής για δεύτερη πεζογέφυρα, συνεργασία με το Δήμο για θέματα πυρασφάλειας, καθαρισμός οικοπέδων εν όψει του καλοκαιριού, ένταξη Ασβεστοχωρίτικων στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών, μεταβίβαση καταγγελίας για παράνομη λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε οικοδομή, κανονισμός λειτουργίας των  κοιμητηρίων στα Πεύκα, αίτημα για λειτουργία λαϊκής αγοράς στα Πεύκα.

Την 25η  Μαρτίου συμμετείχαμε στην πανηγυρική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος, στην παρέλαση και στην κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων.

Την 30η,  στάλθηκε ηλεκτρονικά και με  SMS ειδοποίηση  στα μέλη για δωρεάν  παροχή κάδου κομποστοποίησης και δοχείων ανακύκλωσης λαδιών από το Δήμο.

Απρίλιος:. την 5η, αναρτήσαμε πίνακα στο πρώην Δημαρχείο Πεύκων για ανταλλαγή μηνυμάτων συνεπιβατισμού.

Την 7η, έγινε επίσκεψη/αυτοψία στο Δάσος Δελασάλ με τεχνικό σύμβουλό μας  επί των αναστυλώσεων Βυζαντινών και Νεοτέρων Μνημείων την κ. Πόπη Θεοχαρίδου.

Την 28η, συμμετείχαμε στην εκδήλωση/ενημέρωση του Δήμου για την προώθηση της απογραφής στα Πεύκα. Αποστείλαμε e-mail την 9-5-2011 και την 14-5-201 και SMS την 10-5-2011 σε όλα τα μέλη/φίλους για να απογραφούν στα Πεύκα.

Τοποθετήθηκαν τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη στη δεξαμενή του οικισμού από την ΕΥΑΘ (συλλογή υπογραφών Ιουλίου 2010).

Μάιος: την 5η, συμμετείχαμε στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Δ. Ε. Πεύκων για τη διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας από 28-5 έως 3-6 στην οποία και συμμετείχαμε.

Την 11η, επισκεφτήκαμε  για  αυτοψία το Δάσος Δελασάλ με τον αντιδήμαρχο κ. Ζωγόγιαννη, την κ. Αμοιρίδου, τον κ. Νικολόπουλο και το δασολόγο κ. Θωμόπουλο για επίσπευση των έργων αποκατάστασης του δάσους.

Την 25η, με επιτυχία οργανώσαμε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων εκδήλωση με θέμα «Το Δάσος στα Πεύκα και η Πυροπροστασία του». Ομιλητές ήταν ο Dr Απόστολος Αϊναλής, Δασάρχης Θεσσαλονίκης και ο κ. Σπύρος Βαρσάμης, Αντιπύραρχος – Δασολόγος, Διοικητής Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης. Παρέμβαση έκανε ο κ. Στέλιος Βαϊρλής, Πρόεδρος της ΕΔΟΜΑΚ.

Ιούνιος: την 5η, τα μέλη και οι φίλοι του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ γιόρτασαν τα 17α γενέθλια του συλλόγου, στον περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Τριάδας. Τα έσοδα από τους κουμπαράδες διατέθηκαν για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Την 6η,  παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ ο Πάνος Τσορμπατζόγλου.

Την 22η, το Δ.Σ. αποφάσισε να  αναλάβει τα έξοδα κατασκευής πυροφυλακείου για την προστασία του δάσους που ανήκει στη Δ.Ε. Πεύκων, ως προσφορά του Συλλόγου στην τοπική κοινωνία. Επίσης να συνεργασθεί με το Δήμο για τη συγκρότηση ομάδας εθελοντών δασοφυλάκων που θα εκπαιδευθούν από την Ε.Δ.Ο.ΜΑΚ. Η Πρόεδρος προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για την πραγματοποίηση των παραπάνω αποφάσεων.

Ιούλιος: την 11η,   το Δ.Σ. συμμετείχε στη δημόσια διαβούλευση για το επικαιροποιημένο «Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσ/νίκης» και το «Ενιαίο Στρατηγικό Σχέδιο Υποδομών-Μεταφορών της Ευρύτερης Περιοχής Θεσ/νίκης» μετά από πρόσκληση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών. Το θέμα της νέας χάραξης της εξωτερικής περιφερειακής που διέρχεται από τον οικισμό μας υπέργεια, μας απασχόλησε ιδιαίτερα με τοποθετήσεις

Αύγουστος: την 1η,  αποφασίστηκε η εκδήλωση «Γιορτή Κάτω από τα Άστρα» να γίνει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια των Θεοτοκίων 2011 που διοργάνωσε ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Αγοράσαμε 100 καρέκλες και 20 τραπέζια για τις ανάγκες του Συλλόγου.

Σεπτέμβριος: μας παραχωρήθηκε από τη Δημοτική Ενότητα αποθηκευτικός χώρος που επισκευάσαμε και αποθηκεύσαμε τα τραπεζοκαθίσματα.

Τη 10η,  πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Κάτω από τα Άστρα με την ορχήστρα Δ. Πρατσινάκη, τραγούδια από μέλη του ωδείου Π. Μπουτόπουλου. Η διοργάνωση θεωρήθηκε απολύτως επιτυχής με  άνω των 400 ατόμων.

Την 23η, μας απασχόλησε το θέμα της Εξωτερικής Περιφερειακής και ζητήσαμε από το Δήμαρχο να διοργανώσει εκδήλωση με την Εγνατία ΑΕ για ενημέρωση.

Οκτώβριος: την 5η,  συμμετείχαμε στη ανοικτή συζήτηση – διαβούλευση που διοργάνωσε ο Δήμος για την εξωτερική περιφερειακή με ενημέρωση από την Εγνατία ΑΕ. (κ. Τσιτώτα).

Την 8η, συμμετείχαμε στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος μετά από αποστολή e-mail και SMS στα μέλη μας.

Τη 12η, πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση του ΔΣ  και μελών με το Δήμαρχο μετά από αίτημα του ΔΣ. Θέματα: ενημέρωση για υπογραφές σε ΔΕΗ και ΕΛΤΑ, αποχετευτικό, Δελασάλ, γέφυρα για Σέιχ-Σου, πυροπροστασία: κατασκευή πυροφυλακείου από Σύλλογο και εκπαίδευση εθελοντών από Δήμο, έργα Αγίας Τριάδας, ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης εσοχών οδού Παπανικολάου, κατάσταση οδοστρωμάτων, λαϊκή αγορά, κυκλοφοριακό και συγκοινωνιακή μελέτη, παρότρυνση καταστηματαρχών για φροντίδα παρτεριών με φυτά  επί της Παπανικολάου, στέγη ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ στου Πάτερ Μεταξά, διαφημιστικές πινακίδες. Έγιναν δεσμεύσεις από μέρους του Δημάρχου.

Την 23η, υπέβαλε παραίτηση ο  Γραμματέας του ΔΣ. Σπ. Μαστρογεωργόπουλος  παραδίδοντας το βιβλίο Πρακτικών με πολλές ελλείψεις και παρατυπίες. Τις υποχρεώσεις του Γραμματέα ανέλαβε η Πρόεδρος.

Την 31η έγιναν αυτοψίες από Αντιδήμαρχο, Δασάρχη και Αρχηγό Πυροσβεστικής, παρουσία της Προέδρου, στο χώρο, όπου θα κατασκευαστεί το πυροφυλάκειο στο δάσος της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων, με έξοδα του Συλλόγου.

Νοέμβριος : την 1η έγινε επίσκεψη στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ και ενημέρωση/συνεργασία με τον κ. Τσιτώτα σχετικά με τις αντιρρήσεις μας για την υπέργεια χάραξη της εξωτερικής περιφερειακής. Διερεύνηση εναλλακτικών χαράξεων.

Ζητήθηκαν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις  για το πυροφυλάκειο από Δήμο και Δασαρχείο. Το μέλος μας κ. Κ. Θωμόπουλος, δασολόγος, εκπόνησε δωρεάν τη μελέτη για την κατασκευή του, η οποία κατατέθηκε στο Δασαρχείο Θεσσαλονίκης.

17 Νοεμβρίου άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του πυροφυλακείου

 

Συνοπτικά, τις δράσεις του Δ.Σ. κατά τη διάρκεια  της θητείας του (Νοέμβριος 2009 έως  Νοέμβριος 2011) θα μπορούσαμε να τις  συνοψίσομε στα παρακάτω στατιστικά δεδομένα:

45 Συνεδριάσεις Διοικητικού Συμβουλίου

Διοργάνωση 6 κοινωνικών συναθροίσεων (χοροί, γενέθλια κλπ)

»          2 εκδρομών (Κερκίνη, δέλτα Αξιού-Καλοχώρι)

»            3 εκδηλώσεων ενημέρωσης με εξέχοντες ομιλητές

»             1 μουσικής εκδήλωσης

»           1 εκδήλωσης για το Χαμόγελο του Παιδιού

Συνεργασία με Δημάρχους: 2 με κ. Συμεωνίδη & 3 με κ. Δανιηλίδη

Συλλογή υπογραφών με αιτήματα προς ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ & ΔΕΗ

Εκπονήθηκε μελέτη επιπτώσεων εξωτερικής περιφερειακής (κοινωνικών, περιβαλλοντικών, οικονομικών) & προτάσεις για Τεχνικό Πρόγραμμα προς Δήμο

Ενεργή συμμετοχή του ΔΣ σε 20 εκδηλώσεις άλλων φορέων

Ένταξη Συλλόγου  σε 2 νέα σχήματα για προστασία περιβάλλοντος

Έγιναν 8 παρεμβάσεις/καταγγελίες σε δημόσιες υπηρεσίες/Δήμο για παραβάσεις

Καθιέρωση-προώθηση κίνησης ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΙΣΜΟΣ στα Πεύκα

Κατασκευή πυροφυλακείου ως προσφορά του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ στην τοπική κοινωνία των Πεύκων.

Έγιναν  42 εγγραφές νέων μελών

 

Το απερχόμενο ΔΣ έβαλε στόχους, έκανε πολλή δουλειά για την επίτευξή τους και τα αποτελέσματα θα κριθούν από τη Γ.Σ. Ως δυσλειτουργίες του Δ.Σ. οφείλουμε  να  αναφέρουμε τα παρακάτω: 1) Το ΔΣ έπρεπε να αναζητήσει ένα μεγαλύτερο αριθμό μελών του συλλόγου που θα συμμετέχει στις επιτροπές του συλλόγου συμβάλλοντας στο έργο  και τις προτεραιότητές του.

2) Η ιστοσελίδα του Συλλόγου παρουσιάζει σημαντικές αδυναμίες, ουσιαστικά δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο του συλλόγου και απαιτείται η αξιοποίηση και ουσιαστική αναβάθμισή της. Η απαράδεκτη κατάσταση της ιστοσελίδας, όπου δεν αποτυπώνεται σχεδόν τίποτα από όσα έγιναν  τα 2 αυτά χρόνια, είχε επισημανθεί κατ΄ επανάληψη από την Πρόεδρο και μέλη  του ΔΣ στους υπευθύνους για την εύρυθμη λειτουργία της, Γραμματέα Σ. Μαστρογεωργόπουλο και Αντιπρόεδρο Π.Τσορμπατζόγλου.

3) Παραλείψεις, παρατυπίες, αυθαιρεσίες  και σφάλματα επίσης  παρουσιάζουν τα βιβλία Πρακτικών και Πρωτοκόλλου που παραδόθηκαν από τον Γραμματέα Σ. Μαστρογεωργόπουλο. Να σημειωθεί ότι δεν υπεγράφησαν όλα τα Πρακτικά από την Πρόεδρο γιατί δεν έγιναν αποδεκτά.

ΠΕΥΚΟ-ΟΡΑΜΑ

Κατά τη διάρκεια της παρούσης θητείας του ΔΣ εκδόθηκαν 8 τεύχη (53-60) του περιοδικού ΠΕΥΚΟ-ΟΡΑΜΑ, ετοιμάζεται το 61ο ( Δεκ.2011). Η Συντακτική Επιτροπή ήταν η μόνη από τις επιτροπές που λειτούργησε κανονικά.

Έγιναν 19 συνεδριάσεις της Συντακτικής Επιτροπής, η οποία αποτελούνταν από μέλη του ΔΣ και μέλη του Συλλόγου. Με απόφαση του ΔΣ, στη δεύτερη σελίδα κάθε τεύχους αναγράφονται τα άτομα που αποτελούσαν τη Συντακτική Επιτροπή του τεύχους. Πέραν αυτών των συνεδριάσεων, η Πρόεδρος με την κα. Φ. Ζέτου απασχολήθηκαν περισσότερες  από 20 ώρες η κάθε μία για την επιλογή των άρθρων, διόρθωση κειμένων, σελιδοποίηση του περιοδικού, διορθώσεις στο τυπογραφείο, διαφημίσεις κλπ.

Η Σ.Ε. από  την πρώτη της συνεδρίαση ασχολήθηκε με το περιεχόμενο του περιοδικού. Επαναβεβαίωσε τη δομή, την εμφάνιση και   τις μόνιμες στήλες  του περιοδικού. Επανέφερε τη σελίδα με τίτλο Πευκο-απόψεις. Καθιέρωσε σελίδα για  νεολαία (εφήβους-φοιτητές). Καθιέρωσε επίσης σελίδα με παρουσιάσεις βιβλίων που έγραψαν μέλη ή συμπολίτες των Πεύκων και του ευρύτερου Δήμου. Τέλος, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα για διάλογο των αναγνωστών, καθιέρωσε μία σελίδα για να φιλοξενούνται οι απόψεις τους. Καθόρισε τη στάση της  σε σχέση με τις διαφημίσεις: αποφάσισε να μην υπάρχει διαφήμιση στην πρώτη σελίδα, εκτίμησε ότι δεν μπορεί να μειωθεί η έκταση των διαφημίσεων (περίπου 9 σελίδες σε σύνολο 24) και καθορίστηκε ο τιμοκατάλογος των διαφημίσεων που δεν αυξήθηκε από τα προηγούμενα έτη. Επίσης κατ’ επανάληψη διενήργησε έρευνα αγοράς για να επιλέξει νέα εταιρεία εκτύπωσης και διανομής του περιοδικού. Το Μάρτιο 2010 η έκδοση του περιοδικού αυξήθηκε από 4000 στα 4500 φύλλα. Από τον Ιούνιο 2011 αυξήθηκε ο αριθμός των φύλλων σε 5000 για πλήρη κάλυψη της Δημ. Ενότητας, περιλαμβανομένης της περιοχής των «Ασβεστοχωρίτικων». Η εκτύπωση όλου του περιοδικού είναι πλέον πλήρως έγχρωμη. Μεγάλη προσπάθεια καταβλήθηκε για τη συλλογή διαφημίσεων από ιδιώτες και επιχειρηματίες της περιοχής, ώστε να καλύπτονται τα έξοδα εκτύπωσης και διανομής του περιοδικού. Το περιοδικό είναι κερδοφόρο για το Σύλλογο.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλα τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής για τη βοήθειά τους.

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΥΡΤΩ ΠΥΡΟΒΕΤΣΗ

Check Also

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ, που προέκυψε μετά τις εκλογές της 15ης Ιανουαρίου 2023 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *